Fosta gimnasta Oana Petrovschi a fost audiata ieri de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti in dosarul in care acestia fac verificari pentru a stabili daca faptele recunoscute in instanta de antrenorul Octavian Belu - privind primirea de bani de la gimnaste - constituie o infractiune de coruptie. Inainte de audieri, Oana Petrovschi a declarat ca Octavian Belu nu i-a cerut bani in mod expres, dar ii amintea de o "datorie" pe care ar fi avut-o fata de el. "Aceasta taxa - pentru ca asa se numea procentul pe care il dadeam antrenorului - este una traditionala. I-am dat acesti bani lui Octavian Belu pentru ca el, desi nu mi i-a cerut in mod expres, imi amintea ca am o datorie la el" - a precizat Petrovschi. Fosta gimnasta a mai aratat ca "se simte linistita" si ca este sustinuta moral de unele colege, urmarind prin procesul intentat antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang doar sa-si recastige sanatatea: "Deocamdata, am cerut doar daune materiale. Nu am stabilit daunele morale, dar le voi stabili impreuna cu avocata mea", a mai spus Oana Petrovschi. intrebata daca isi va retrage plangerea, in conditiile in care sponsorul Federatiei Romane de Gimnastica s-a oferit sa achite costul operatiei, Oana nu a putut da un raspuns clar. in schimb, avocata sa a declarat ca "termenii unei asemenea conventii sunt cel putin dubiosi, in conditiile in care s-a propus ca banii sa fie dati dupa efectuarea operatiei".

"Ni s-a propus sa prezentam deconturile dupa efectuarea operatiei, sa le analizeze si sa vada daca ne dau banii", a declarat avocata Oanei Petrovschi. in cadrul intalnirii cu procurorii, Oana trebuia sa raspunda in legatura cu acuzatiile aduse in instanta antrenorului Octavian Belu, potrivit carora acesta i-ar fi cerut un procent din sumele castigate la unele concursuri sportive. Potrivit Ministerului Public, ca urmare a materialelor din presa privind recunoasterea de catre Octavian Belu a faptului ca a primit bani de la gimnaste, procurorii instantei supreme au solicitat Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti sa se sesizeze din oficiu si sa faca verificari competente in acest caz. Cauza a fost inregistrata sub nr. 479/P/01.02.2005, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti efectuand acte premergatoare in dosar. in cadrul acestor verificari, procurorii ii vor audia atat pe Octavian Belu, cat si pe gimnastele care fac parte din lotul national. Procurorii vor stabili daca aceasta "cutuma" invocata de Belu in instanta - potrivit careia antrenorii primesc bani de la sportivi la concursurile unde nu sunt platiti - imbraca sau nu forma vreunei infractiuni. Antrenorul Octavian Belu a recunoscut, acum doua saptamani, in fata instantei Tribunalului Bucuresti, ca a primit bani de la Oana Petrovschi, precizand ca suma i-a fost data potrivit unei reguli neoficiale mondiale, practicata la competitii private, unde antrenorii nu primesc bani de la organizatori. El a explicat ca a primit aproximativ 3.000 de euro de la Petrovschi, dar ca nu a fortat-o sa faca acest lucru si nu a conditionat primirea acestei sume de prezenta tinerei la competitiile sportive.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.