De parca nu ar fi ajuns ca a retrogradat in Liga a II-a si a inceput actualul sezon cu o penalizare de opt puncte din cauza neindeplinirii baremului, gruparea FCM Bacau a mai primit o lovitura. Clubul din urbea lui Bacovia a ramas fara apa curenta si electricitate dupa ce edilul orasului, Romeo Stavarache, a decis ca Primaria sa nu mai suporte costurile acestor utilitati. Ceea ce inseamna ca jucatorii echipei bacauane se vor putea spala doar acasa dupa meciuri sau antrenamente, ca ingrijitorii arenei nu vor avea cum sa ude gazonul sau ca oficialii clubului nu vor putea folosi calculatoarele si faxurile de la birouri, asa ca (si pe buna dreptate) se pune tot mai serios intrebarea daca asta nu inseamna un prim pas in desfiintarea echipei.

Decizia de intrerupere a apei si a curentului electric a fost luata dupa ce primarul Romeo Stavarache a trimis furnizorilor cate o adresa prin care face cunoscut ca nu va mai plati factura gruparii FCM Bacau. "Este o masura nu numai abuziva, dar si ilegala, deoarece noi avem un contract incheiat cu Primaria si aprobat de Consiliul Local pentru achitarea acestor utilitati in decurs de 15 ani, iar de la semnarea sa au trecut doar opt ani", sustine presedintele clubului moldav, Gheorghe Chivorchian.

Totodata, oficialul bacauan considera ca "doar Consiliul Local poate sa invalideze aceasta decizie si nicidecum primarul, care are obligativitatea indeplinirii hotararilor Consiliului". In ceea ce-i priveste, oficialii primariei din Bacau se abtin sa comenteze incidentul, iar edilul Stavarache afirma ca, desi nu-i apartine, decizia este una legala.

Sistarea furnizarii de apa rece si electricitate catre stadionul "Municipal" din Bacau afecteaza si activitatea Clubului Sportiv Municipal, a antrenamentelor echipelor Liceului cu Program de Fotbal si pregatirea atletilor clubului Stiinta Bacau. De asemenea, masura pune sub semnul intrebarii disputarea meciului FCM Bacau - Petrolul Ploiesti, programat sambata in cadrul etapei a doua a ligii secunde, seria intai, deoarece, conform regulamentelor competitiei, la ora meciului ar trebui sa functioneze dusurile si becurile de la vestiare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.