Asteptat ieri-dimineata la reunirea lotului, Adrian Mutu a intirziat nemotivat, lucru care l-a enervat la culme pe selectionerul Victor Piturca. Briliantul se afla in relatii reci si cu Cristi Chivu

ADRIAN MUTU: "Cred ca nu voi mai face greseli de genul celei din SUA, unde eu zic ca am avut motive intemeiate. Am lamurit deja cu domnul Piturca aceasta problema"

Casa Fotbalului, ieri-dimineata, ora 11:00. Jucatorii convocati de Victor Piturca pentru amicalul cu Cipru, de miine, apar unul dupa altul. Zimbete, imbracaminte ultimul racnet, obisnuitele interviuri de complezenta.

Lipsesc Mutu si Lobont. Ultimul ajunsese de dimineata la Mamaia, in timp ce Briliantul nu daduse nici un semn. Piturca a incercat sa-si mascheze nemultumirea: "Am vorbit zilele trecute cu Mutu, dar el nu mi-a promis ca nu va mai gresi. Greseli vor mai fi. Oricum, asigurarile si promisiunile ma intereseaza mai putin". Stia el ce stia. Conform unor surse din cadrul lotului, Piti ar fi aminat plecarea spre Litoral cu un sfert de ora, in speranta ca Mutu isi va face aparitia.

Degeaba! Abia cind autocarul facuse deja citiva metri, selectionerul a primit un apel de la jucatorul Fiorentinei, care l-a rugat sa-l scuze pentru intirzierea cauzata de unele probleme personale, asigurindu-l, in schimb, ca va ajunge la timp pentru antrenamentul de aseara. Martori oculari sustin ca, imediat ce au ajuns la hotelul Rex din Mamaia, Victor Piturca l-a convocat la o discutie intre patru ochi pe Mutu.

Tehnicianul i-a reprosat acestuia ca nu trebuia sa intirzie la reunire, fara sa fi anuntat in prealabil, si ca astfel de gesturi nu trebuie sa se mai repete. Aceleasi surse sustin ca lui Mutu nu i-a cazut tocmai bine dialogul cu Piti. De altfel, cei doi s-au evitat cit au putut pe durata antrenamentului de aseara. Din cite se pare, Briliantul nu are o relatie prea buna nici cu Cristi Chivu, capitanul nationalei fiind clar de partea lui Piturca in situatia data.

Tot la sedinta de pregatire s-a observat clar ca liderii tricolorilor n-au mai schimbat glumele de altadata, fiecare dintre ei vazindu-si sobru de exercitiile impuse.

Se spioneaza reciproc

Piturca a plecat la Constanta fara doi dintre secunzii sai, Stefan Iovan si Dan Apolzan. Motatei se afla in Tara Galilor, unde va urmari astazi amicalul dintre tara gazda si viitoarea adversara a tricolorilor, Bulgaria, in timp ce Apolzan va fi prezent la partida San Marino - Albania. Se pare ca selectionerul bulgarilor, Hristo Stoicikov, a programat partida de pregatire cu o zi avans, pentru a putea spiona in direct jocul Romaniei.

Piti e ingrijorat de accidentari

Victor Piturca s-a aratat ingrijorat de numarul indisponibililor din echipa nationala. Selectionerul a deplasat la Constanta un lot de doar 20 de jucatori, cu doi mai putin decit planificase, dupa ce Goian si Paraschiv s-au accidentat in partida cu UTA. "Avem aproape o echipa intreaga accidentata, lucru care ma ingrijoreaza. Nationala a mai trecut prin astfel de situatii, care ne-au costat. Ma refer la meciul cu Armenia. Dar nu trebuie sa ne plingem, trebuie sa gasim solutii. Nu sintem Olanda, sa avem asa multi jucatori de valoare", a explicat tehnicianul.

Dorinel voia mai multi clujeni

Recordmanul de selectii al echipei nationale, Dorinel Munteanu, spune ca nu stie daca va participa la intreaga campanie de calificare: "Nu m-am gindit la asta. La virsta mea ma gindesc la prezent, nu la viitor. Vom vedea", a declarat Neamtul. Antrenorul-jucator de la CFR Cluj spune ca si-ar fi dorit mai multi fotbalisti la echipa nationala pentru amicalul cu Cipru: "M-as fi bucurat daca ar fi fost convocati doi-trei jucatori de la mine. Altfel, vom simti lipsa lui Radoi, dar vom incerca sa o suplinim".

Piturca: "Banel a alergat mult

Antrenorul echipei nationale a recunoscut ca mijlocasul Stelei, Banel Nicolita, nu trece printr-o forma prea buna in ultima perioada, dar a explicat convocarea lui prin faptul ca acesta isi poate reveni foarte repede: "Chiar daca traverseaza o perioada slaba din punct de vedere fizic, el are calitati native si poate reveni rapid la forma din sezonul precedent. Scaderea de forma are o justificare serioasa in faptul ca a depus foarte mult efort, a alergat fantastic de mult", a spus Piturca.

Nici un dinamovist la lot

Selectionerul a explicat motivele pentru care din lotul convocat pentru amicalul cu Cipru nu face parte nici un jucator de la Dinamo. Piturca spune ca, dintre fotbalistii din Stefan cel Mare, nici unul nu putea indeplini criteriile pentru a fi convocat: "N-am chemat pe nimeni, pentru ca asa am considerat acum. La Dinamo nu sint jucatori care sa poata juca la echipa nationala in acest moment", s-a justificat antrenorul tricolorilor. Boss-ul dinamovist Nicolae Badea a taxat imediat spusele lui Piti: "Probabil ca selectionerul a facut convocarile in functie de valoarea adversarului".

Badoi e optimist

Fundasul rapidist Valentin Badoi a declarat la reunirea lotul ca amicalul cu Cipru este suficient inaintea preliminariilor si s-a aratat sigur ca Romania va cistiga sigur unul dintre meciurile cu Portocala mecanica. "In septembrie, cind incep partidele oficiale, toti jucatorii vor avea meciuri in picioare. Un meci vom cistiga sigur cu Olanda, face ceva domnul Piturca. Sintem putin in umbra, pentru ca nu ne-am mai calificat demult, dar trebuie sa o facem acum", a declarat Badoi.

Marica: "Un esec ar fi un dezastru

Ciprian Marica, atacantul lui Sahtior, a socat asistenta prin look-ul sau inedit. Acesta a avertizat: "Vom avea meciuri grele si trebuie sa ne straduim sa nu fie inca o campanie ratata, pentru ca ar fi un dezastru. Olanda poate sa spuna orice, este puternica, are tot dreptul. Eu, personal, as vrea sa inscriu cit mai mult".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.