Rapidul a pierdut procesele si va fi executat silit, in timp ce Siman si finantistii se intrec in a incasa banii din transferuri. Dinamo plateste putin, dar in fiecare luna, iar la National, problemele sint penale

Vasile Siman este hotarit sa vinda o mare parte din echipa Sportului Studentesc, insa nu toti banii obtinuti din transferuri vor intra in buzunarul sau ori in vistieria clubului. Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti a facut deja o inspectie punctuala la cluburile din Capitala si, dupa spusele directorului executiv Nicolae Stoina, in zilele urmatoare va urma inspectia generala, care presupune verificarea tuturor documentelor.

"Siman avea de recuperat de la Sportul o creanta de 80 de miliarde de lei vechi si credea ca mai intii isi ia el banii si abia dupa aceea va achita datoriile catre buget. Nu se va intimpla asa, ci mai intii va plati la stat", ne-a spus directorul DGFP Bucuresti, care are deja in vizor transferurile de pina acum ale gruparii din Regie: fundasul Liviu Rusu la FC National si mijlocasul Florentin Cruceru la FC Arges, datoria la buget, chiar dupa efectuarea unor plati in urma scandalului cu FRF, depasind sase miliarde de lei vechi. Chiar daca Sportul Studentesc este singura echipa de fotbal sanctionata de FRF, nici celelalte formatii, care si-au schimbat forma de organizare juridica, nu scapa de controalele DGPF.

In plus, Dinamo se afla in pragul infaptuirii unui delict penal in cazul in care Claudiu Niculescu va fi vindut, iar o parte din bani vor fi virati in contul lui Gigi Netoiu. Dupa spusele lui Vasile Turcu, unul dintre actionarii "ciinilor", acesta este coproprietar al lui Niculescu, aceasta forma de proprietate fiind insa interzisa de toate regulamentele sportive interne si internationale. Pentru a evita problemele judiciare, clubul va rascumpara de la Netoiu drepturile asupra jucatorului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.