Pe un teren ca o mocheta dintr-o baie inundata, Dinamo a incercat sa lege un joc care s-a indreptat, inevitabil, spre o lupta surda. Si, cum intotdeauna e mai usor sa te aperi decit sa ataci, israelienii au facut, cu citeva exceptii, exact asta, ingreunind pina spre final misiunea elevilor lui Mircea Rednic

Dupa o ora de ploaie torent iala, nimic nu anunta faptul ca meciul s-ar putea disputa. Si totusi el a inceput, semn ca cineva a vrut sa niveleze valorile si sa anuleze avantajul terenului propriu pentru dinamovisti. Temperatura lui Borcea a scazut de data asta spre cote alarmante, in urma debutului deloc fericit al ros-albilor.

Cu un mijlocas preocupat numai de defensiva, Marga- ritescu, ceilalti trei neputind acoperi eficient spatiul ramas, Dinamo a pedalat, la hidrobicicleta, in gol. De abia in minutul 14, Ganea a intrat in careu, a fost busculat, insa arbitrul n-a parut impresionat. Nici macar cit sa-i dea o nota Ganezului pentru plonjon. Neputind tine doi mijlocasi lipiti de banda, dinamovis tii au incercat sa treaca prin centru santul de apa din fata portii israeliene.

Nici o sansa, mingea capatind traiectorii ciudate la fiecare pasa pe culoar. Mult mai bine au mers angajarile in spatele liniei de fund israeliene, asa aparind ocaziile din minutele 19 si 21, amindoua ratate de Ganea. De partea cealalta, Zandberg a sutat prima si singura data, in prima repriza, pe poarta de abia in minutul 31.

Dupa numai 60 de secunde, Rednic a incercat ceva, schimbindu-l pe Tames cu Ze Kalanga. Imediat dupa pauza, Ropotan a intrat in locul lui Adrian Cristea, tocmai pentru a-i lasa pe Munteanu si Ze Kalanga sa stea lipiti de tusa. Dupa citeva situatii bune la poarta lui Korenfine, a venit si cea mai mare ocazie a israelienilor, cind Matache a respins, balonul fiind, pina la urma, scos de Pulhac de pe linia portii.

Golul a venit in minutul 79, atunci cind Catalin Munteanu, venit la coltul scurt, a inscris in stilul lui Rapaici la Liege. Mutarile lui Rednic au dat roade. Finalul a fost unul jucat cu garda jos, Dinamo trecind, prin Ganea, pe linga gol, ca de altfel si israelienii, la capatul unui contraatac rapid.

A debutat Ze Kalanga

Dupa ce i-a sosit in sfirsit cartea verde, angolezul a fost trecut pe foaia de joc de Rednic. Mai mult decit atit, jucatorului african i s-a oferit sansa sa debuteze la Dinamo, el inlocuindu-l pe Tames in minutul 32. Achitindu-se bine de sarcinile trasate de antrenor, Ze Kalanga a trecut de tracul debutului pentru alb-rosii, fiind aplaudat de fani.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.