Echipa nationala de baschet masculin tineret a Romaniei a castigat turneul final al Campionatului European, dupa 67-54 cu Estonia, in ultimul act, astfel ca s-a calificat in prima divizie europeana. O asemenea performanta n-a mai inregistrat-o baschetul romanesc decat in urma cu zece ani, saltul facut de tinerii nostri sportivi fiind imens fata de ultimul an: de la locul 17 in 2005 la locul 1 in 2006.

Capitanul "tricolorilor", Vlad Moldoveanu, a declarat ca fostul baschetbalist Toni Alexe, decedat intr-un accident rutier, "i-a vegheat si le-a dat putere" jucatorilor romani pentru a castiga Campionatul European de tineret, desfasurat la Sibiu. "Pentru baschetul romanesc este un pas urias spre Europa. Pentru mine, personal, medalia de aur castigata acum este cea mai valoroasa. Stiu ca de undeva, de sus, omul pe care l-am admirat cel mai mult si care nu mai este printre noi, baschetbalistul Toni Alexe, ne-a vegheat si ne-a dat putere sa castigam. As fi vrut sa fie cu noi, dar l-am simtit alaturi la fiecare meci", a declarat Moldoveanu, desemnat de specialisti MVP-ul turneului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.