Exigentele UEFA se fac mai drastice de la sezon la sezon. Forul european a stabilit o serie de conditii pe care echipele de pe prima scena fotbalistica trebuie sa le indeplineasca pina in anul 2009, daca vor sa participe la competitiile internationale

Stadioanele vor fi cotate de la o stea la cinci stele. In functie de numarul de stele care i-a fost acordat, stadionul poate fi folosit in anumite categorii de competitii. La o prima vedere, nici unul dintre stadioanele din Romania nu indeplineste toate conditiile cerute de forul european. Intr-o situatie delicata se afla stadionul Giulesti (foto).

In momentul de fata, arena rapidis tilor indeplineste doar o parte dintre cerinte si, conform prevederilor din regulamentul UEFA, ar putea fi cotata la doar doua stele, fapt ce nu i-ar putea permite nici macar sa evolueze in Liga I. Dotarile insuficiente ale stadionului au stirnit nemultumirea adversarilor straini in mai multe rinduri.

Un exemplu este partida Romania-Olanda, din martie 2005, cind batavii s-au declarat speriati de numarul redus de cai de acces ale arenei, motiv pentru care au fost la un pas sa refuze disputarea meciului in Grant.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.