Unicul gol al ros-albastrilor a fost marcat de Nicolae Dica, din penalty, in ultimul minut de joc

Steaua a pierdut cu scorul de 2-1 partida amicala disputata impotriva lui Inter Milano. Tehnicianul ros-albastrilor, Walter Zenga, a inceput partida in obisnuitul sistem 4-4-2, cu Hamutovski in poarta, Ogararu, Ghionea, Baciu, P. Marin, fundasi, Dica, Lovin, Paraschiv, Bostina, mijlocasi si in atac cu Neaga si Ciocoiu. De partea cealalta, antrenorul Interului, Roberto Mancini, a folosit tot ce avea mai bun in lot, in afara celor opt jucatori convocati la diverse nationale, titularizand vedete precum Toldo, Mihailovici, Kily Gonzales, Edgar Davids, Adriano sau Cruz. Partida disputata pe stadionul Sinigaglio din Como a fost urmarita de aproximativ 1000 de spectatori, dintre care peste 100 erau romani veniti la munca in Italia. Stelistii au inceput agresiv meciul si au avut primul sut pe poarta in minutul 2, prin Dica. In minutul 25, Ciocoiu a fost aproape de gol, dar a trimis cu capul putin pe langa poarta lui Toldo. Treptat, Interul a pus stapanire pe joc si olandezul Van der Meyde l-a incercat serios pe Hamutovski cu un sut din apropiere. Italienii au deschis scorul cu doua minute inainte de pauza, cand vedeta Adriano a sutat in vinclu dupa o pasa ideala a argentinianului Kily Gonzales. Interul si-a marit avantajul in minutul 64, cand Cruz a transformat o lovitura de pedeapsa acordata dupa un fault in careu al lui Baciu asupra nigerianului Martins.

Pe parcursul reprizei secunde, cei doi antrenori au convenit sa ruleze toti jucatorii de pe banca de rezerve. Steaua a avut ocazia sa marcheze golul de onoare in ultimul minut de joc, tot din penalty. Visconti l-a faultat in careu pe Cristea, iar Dica a transformat cu siguranta lovitura de pedeapsa. Referindu-se la meciul de saptamana viitoare, cu Valencia, antrenorul Walter Zenga a spus ca echipa "liliecilor" il urmareste ca o umbra. "Daca ne gandim ca suntem pe primul loc in campionat, la faptul ca avem un avans de sase puncte si intalnim Valencia in Cupa UEFA, toate sunt bune. Interesant este ca, de multe ori, cand eram la Inter, jucam impotriva Valenciei. Ironia sortii face ca nici acum, chiar daca nu mai sunt la Inter, sa nu scap de aceasta echipa. Ma urmareste ca o umbra. Mai bine sa am acelasi palmares pe care il aveam si pe vremea cand imbracam tricoul lui Inter", a spus tehnicianul italian.

Politica ii taie lui Gigi Becali apetitul pentru fotbal

Patronul Stelei nu se poate concentra asupra meciului cu Valencia din cauza politicii. Revenit, ieri, in forta, pe scena publica, dupa o perioada de "silenzio stampa" pe teme politico-electorale, Gigi Becali a refuzat sa faca orice referire la apropiatul meci din Cupa UEFA al echipei pe care o patroneaza. "De la politica asta, asa m-am incarcat cu o energie d-asta, negativa, si m-a cuprins asa un spirit revolutionar, ca nu mai am nici un chef sa vorbesc de Steaua, de Valencia", a spus latifundiarul din Pipera, dupa un sir de atacuri violente, "pe tibie", asupra unei game largi de politicieni de toate culorile. Criticand arestarile televizate, operate "live" de procurori de la schimbarea puterii, Becali a exprimat si o ipoteza interesanta: "Vad ca pe Mischie il aresteaza, lui Doru Sechelariu i-au dat nu stiu ce interdictie la granita... Maine-poimaine o sa auziti ca si Becali are interdictie sa iasa din tara. Macar sa ma lase sa merg la Valencia...".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.