Britanicul Jenson Button (Honda) si-a adjudecat, ieri, la finele Marelui Premiu al Ungariei, prima victorie din cariera sa in Formula 1, dupa o cursa spectaculoasa, marcata de ploaie.

Protagonistii luptei pentru titlu, Fernando Alonso si Michael Schumacher, au abandonat. Inca o data, Federatia Internationala a hotarat sa redistribuie cartile si, dupa episodul sistemului de suspensie cu balast utilizat de Renault si interzis in Germania, Fernando Alonso s-a vazut penalizat cu doua secunde adaugate timpului din calificari. Motivul: "conduita periculoasa, precedata de o depasire sub steaguri galbene", in timpul antrenamentelor libere de vineri. Sambata, FIA a reechilibrat balanta si l-a sanctionat cu aceeasi pedeapsa si pe Michael Schumacher, pentru o depasire sub regim de steag rosu. Astfel, pe grila de start, Schumi figura doar pe locul 11, Alonso, pe 15, in timp ce Kimi Raikkonen (McLaren) si Felipe Massa (Ferrari) si-au impartit prima linie a grilei. Surprizele nu s-au oprit aici. Ieri, ploaia a stropit din plin circuitul de la Hungaroring.

A rezultat o cursa exceptionala, in care Raikkonen a preluat sefia inca de la start, urmat de Barrichello, De la Rosa, Massa, Schumi si Alonso, care a depasit noua monoposturi in primul tur. Spaniolul si-a continuat demonstratia pe ploaie. A trecut pe pista de Fisichella, Michael Schumacher si Barrichello, apoi, gratie opririlor la boxe ale celor din fata, a ajuns la conducere. Schumi, in schimb, penalizat de reglajele pentru pista uscata ale monopostului Ferrari, n-a putut tine pasul si a navigat, anonim, in jurul locului 7.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.