DupA eSecul de la Campionatul Mondial indoor de la Moscova, care s-a disputat la inceputul lunii martie, atletii romani vor avea sansa sa se revanseze cu ocazia intrecerilor continentale in aer liber, programate in perioada 7-13 august, la Göteborg. Chiar daca nu va putea conta in aceasta competitie pe "vedetele" Ionela Tirlea si Maria Cioncan, delegatia noastra are ca obiectiv obtinerea a una-doua medalii si alti patru finalisti. "Sincer, cred ca sint sanse pentru atingerea obiectivului.

Cele mai mari sperante la podium se indreapta catre Marian Oprea, la triplusalt, care este complet refacut dupa accidentarea la picior. Corina Dumbravean, Claudia Steff, Cristina Casandra, Ionut Vieru, Nicoleta Grasu, Gheorghe Guset, Felicia Moldovan si chiar Mihaela Melinte ar putea, daca vor prinde o zi buna, sa se bata pentru medalii", a declarat presedintele Federatiei Romane de Atletism, Ilie Floroiu.

Schimb de generatii

Atletismul romanesc traverseaza o "criza" de rezultate, dupa retragerea din activitatea competitionala a multiplelor campioane Violeta Beclea, Gabriela Szabo sau Monica Iagar.