In ciuda opozitiei patronului Adrian Mititelu, Ovidiu Stinga a parasit ieri banca tehnica a Stiintei, optind pentru un post in administratia clubului.

La partida cu Steaua, jucatorii olteni vor fi coordonati de Aurica Beldeanu si de Silvian Cristescu. Oltenii spera sa furnizeze o mare surpriza. La Universitatea s-ar putea intoarce italianul Nicolo Napoli, fost tehnician in Banie in 2004.

Desi a construit o noua echipa la Craiova, realizi nd promovarea cu rabdare si printr-o munca sus- tinuta, Ovidiu Stinga a capitulat in fata provocarilor Ligii I. Tehnicianul a decis ieri sa renunt e la functia de antrenor principal, urmind sa fie numit manager general si astfel sa devina al doilea om in organigrama clubului, dupa Adrian Mititelu.

Boss-ul Stiintei a incercat sa-l convinga pe Stinga sa ramina in iarba, insa fara succes: "Este dorinta lui Ovidiu de a renunta in acest moment. Am incercat sa-l conving, insa mi-a marturisit ca este mai bine ca echipa sa aiba un alt antrenor in acest moment. Mi-a promis ca va ramine alaturi de club si de mine. Ii multumesc pentru tot ce a facut, pentru faptul ca a pus foarte mult suflet si a dat dovada de profesionalism".

Pentru partida de simbata, cu Steaua, pe banca Universitat ii se vor afla fostii mari jucatori ai Baniei, Aurica Beldeanu si Silvian Cristescu. Aceasta este o masura provizorie, intrucit Mititelu are in vedere trei tehnicieni straini, doi italieni si un olandez, toti fotbalis ti cu nume, unul dintre ei urmind sa fie adus in Banie cel tirziu pina martea viitoare. Dintre acestia, prima sansa pare sa o aiba Nicolo Napoli, cel care a mai fost pe banca juvetilor si in 2004, cind presedinte era acelasi Adrian Mititelu.

Daca pe filiera italiana au ajuns tehnicieni care au reusit performante in campionatul romGalerie numeroasa

Pentru meciul cu Steaua, brigazile din Peluza Sud se vor deplasa cu trei autobuze, care vor pleca la ora 15:30 din fata hotelului Jiul. Inchirierea autobuzelor a fost posibila in urma unui acord cu RAT Craiova. La inceputul saptaminii se preconiza ca pe stadionul National Universitatea va fi incurajata de aproape doua mii de fani. Cu toate acestea, se pare ca galeria alb-albastra va fi compusa din cel mult o mie de persoane, atit cit s-a stabilit si reciprocitatea cu fanii ros-albastri.

ADRIAN MITITELU (patron Universitatea):

" Este greu de crezut ca am fi reusit promovarea fara Ovidiu Stinga si de aceea merita toata aprecierea noastra. Sper ca noul antrenor al Craiovei sa-si intre in piine cit mai curind! Imi doresc ca baietii sa joace meciul de simbata cu Steaua si pentru fostul lor tehnician"

Beldeanu crede ca poate surprinde trupa lui Olaroiu

Sport Total: Ce parere aveti despre decizia lui Ovidiu Stinga de a parasi banca tehnica a Universitatii?

Aurica Beldeanu: Eu nu vreau sa comentez prea mult acest subiect, pentru ca nu cunosc cauzele pentru care a renuntat. Oricum, pot sa spun ca e un foarte bun tehnician si ii vom respecta decizia.

E Craiova victima sigura in Ghencea?

Nici vorba! Mergem sa luptam pentru ca n-avem incotro. Daca nu iesim la joc si ne inchidem in carapace, cu siguranta vom fi taxati. Steaua nu te iarta daca joci anti-fotbal.

Va e superioara cu ceva Steaua?

E greu de facut o comparatie, noi sintem la inceput, ei deja formeaza o forta. Au si mai multe meciuri in picioare in sezonul asta, dar sper ca asta sa nu fie un impediment.

Cu ce ii veti surprinde?

E foarte greu sa-i prinzi descoperiti cu ceva, dar noi ne vom baza in primul rind pe curajul baietilor nostri. Vom juca foarte avintat, cu aplomb si poate asa, pina se dezmeticesc ei, noi sa fi marcat deja.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.