La virsta la care cei de-o seama cu el joaca fotbal dupa regulile maidanului, Ochirosii inscrie in cea mai importanta competitie a echipelor de club din Europa. Zece minute si un gol cu Gorica, aceasta este isprava din Liga Campionilor cu care pustiul teribil din Galati se poate lauda in fata prietenilor. Ochirosii este cel mai tinar marcator al Stelei in Europa, la 17 ani, 4 luni si 20 de zile.

Primul sau antrenor de la Liceul Sportiv din Galati, Adrian Oprea, spune ca Razvan se remarca de mic prin viteza, dar nu era cel mai talentat din grupa lui de virsta. "Era bun la fotbal Ochirosii. Nu facea el echipele, dar era ales printre primii. Ma bucur pentru el. Dupa Supercupa, m-a sunat sa ma intrebe daca l-am vazut la televizor. <>, i-am spus. Cum sa nu ma bucur? Aseara (n.r. - miercuri), dupa ce a marcat, mi-au dat lacrimile", povesteste Adrian Oprea.

De la Liceul Sportiv din Galati, Ochirosii a ajuns la Steaua Dunarii, printr-un protocol formal intre cele doua parti. A fost preluat de patronul scolii de fotbal, Stefan Cristea, care a avut grija sa nu-i lipseasca nimic: "I-am oferit alimentat ia si medicamentatia de care a avut nevoie. L-am tratat la fel ca pe copilul meu, era parte din familie. Totusi, intreaga poveste mi-a lasat un gust amar, pentru ca a plecat pe furis la Steaua. Copilul nu are nici o vina, numai ca tatal lui a vrut sa se umple de bani de pe urma sa".

Problemele lui Ochirosii pornesc de la situatia financiara precara in care s-a aflat familia lui. "Steaua Dunarii l-a crescut pe Razvan", spune vicepresedintele clubului, Costica Grigoras. "I-am cumparat tot ce a avut nevoie, pina si lenjerie intima. Merita. Era un copil exemplar. Venea primul la antrenament si pleca ultimul. Pacat ca s-a intimplat toata telenovela asta cu Steaua, dar nu e vina lui", incheie Grigoras.

La inceputul anului 2006, Ochirosii a ajuns la prima echipa a Stelei. Nu implinise inca 17 ani. "Colegii m-au primit foarte bine. Nimeni nu a ris de numele meu", a fost prima lui declarat ie. Miercuri, adolescentul cu tricoul Stelei si-a cistigat pe deplin respectul in fata colegilor si a spectatorilor. Acum, la antrenamentele lui Olaroiu, nu face el echipele, dar e ales printre primii.

GIGI BECALI (finantator Steaua):" La pauza i-am spus lui Meme Stoica sa il bage si pe Ochirosii in teren. E un lucru extraordinar ca la 17 ani sa marchezi in Liga Campionilor."

COSMIN OLAROIU (antrenor Steaua):" Am vrut sa vad daca Ochirosii are singe de campion. Are o personalitate foarte puternica, joaca fara trac. Si la Supercupa, impotriva Rapidului, desi l-a avut adversar direct pe Vali Badoi, un jucator foarte experimentat, Razvan a fost stapin pe el. Dar mai trebuie sa creasca, e inca la inceput"

Bostina vs. Ochirosii

Gabriel Bostina era cel desemnat sa execute lovitura de la 11 metri din finalul meciului cu ND Gorica. Numai ca mijlocasul stelist s-a indreptat spre Ochirosii si i-a pus mingea in brate, la sugestia lui Olaroiu. Interesant este faptul ca intre cei doi exista o concurenta directa pentru postul de mijlocas stinga, Ochirosii avertizindu-l mai demult pe Bostina ca postul ii este pus in pericol.

Intre Steaua si Steaua Dunarii

Scandalul in centrul caruia se afla Ochirosii nu s-a finalizat inca. "Am dat in judecata Federatia RomAna de Fotbal. Cazul se judeca la Lausanne, iar pe 29 august vom avea raspunsul. Nu vad cum ar putea avea cistig de cauza Federatia, cind noi detinem contractul semnat de jucator pina in 2008", a declarat vicepresedintele galatenilor, Costica Grigoras.

In acelasi timp, Stefan Cristea, cel care l-a format pe Ochirosii, spune ca nu Steaua e vinovata de ceea ce s-a intimplat cu tinarul fotbalist: "Noi nu aveam nimic impotriva ca Razvan sa ajunga la Steaua. Stiam ca cei din Ghencea se interesau de el si ne-am fi dat acordul fara sa avem pretentii financiare imediate. Pe parcurs, stabileam sa avem o cota parte dintr-un transfer in strainatate. Steaua ni l-a luat pe Ochirosii, dar FRF e de vina pentru ca a acceptat felul in care jucatorul nostru a ajuns acolo", a spus el.

Oficialii de la malul Dunarii afirma ca acum nu mai exista cale de intoarcere: "Este o chestiune de onoare. Daca judecatorii de la Lausanne ne vor da cistig de cauza, nu vom cere despagubiri, dar vrem jucatorul inapoi".

Tatal sau e de vina

Stefan Cristea spune ca cel care a complicat intreaga poveste a fost tatal lui Ochirosii: "El l-a dus sa semneze cu Steaua. Acum, cind ma vede pe strada, stie ca e vinovat si ma ocoleste. Noi ne-am comportat exemplar fata de familia Ochirosii". Tatal fotbalistului, fost casier la Sidex, a avut probleme cu Procuratura si a pierdut casa. Astfel, familia Ochirosii a ajuns sa stea intr-o garsoniera. "Le cumparasem un apartament, dar intre timp Razvan a plecat la Steaua", a declarat Cristea.

Si Otelul il vrea

Pe firul afacerii a intrat si formatia lui Marius Stan. Aceasta reclama faptul ca Otelul are prima optiune de a transfera jucatorii de la Steaua Dunarii, astfel ca transferul lui Razvan Ochirosii la Steaua nu e in regula. Cu toate acestea, contractul invocat nu se aplica si in cazul lui Razvan, pentru ca plecarea lui la echipa din Ghencea a avut loc inainte ca Marius Stan sa vina la Otelul Galati si, deci, inainte de incheierea protocolului.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.