0-0, cu reprezentativa similara a Bulgariei, fara a impresiona prin jocul prestat. La prima sa partida, Emil Sandoi a gindit un sistem modern, insa fara efect pe tabela de marcaj. Amicalul cu vecinii a fost ultimul test inaintea preliminariilor pentru Europeanul din 2007. Antrenorul nationalei de tineret a utilizat in prima garnitura doar jucatori din Liga I

Amicalul de la Mogosoaia a fost mai mult un prilej de intilnire pentru oficialii din tribune, gata oricind sa depene amintiri. Ocazie de a iesi din casa, de a scapa de caldura si de a etala veselie cit cuprinde. Pe teren, mai putin antren decit ne-am fi asteptat de la ultimul meci de pregatire de dinaintea preliminariilor pentru CE din 2007.

Partida a inceput in nota de dominare a vecinilor bulgari, care au si avut o ocazie in minutul 8, prin Gankov, dar Minca a fost la post. La fel s-a intimplat si in minutul 22, cind rapidistul a dovedit ca se pricepe si la parat, nu doar la incasat. Desi a inceput cu o formula ofensiva, utilizind in prima garnitura doar jucatori din campionatul intern, elevii lui Sandoi au alergat in gol si s-au multumit cu o dominare sterila mai bine de o jumatate de ora.

Tricolorii s-au trezit abia spre finalul primului mitan, cind Burdujan a incercat vigilenta goalkeeper-ului bulgar printr-un sut de la marginea careului. Repriza a doua a adus mai multa prospetime pentru tricolorii mici, dar si jocul a devenit mult mai dur, cu faulturi si de o parte, si de alta, fotbalistii celor doua echipe gasindu-si destul de multe clipe de ragaz pentru relaxare si pentru o gura de apa.

Sarac in faze de poarta, jocul a curs mai mult spre poarta lui Minca, bulgarii dovedindu-se periculosi la fazele fixe. Proaspatul antrenor al tricolorilor mici a avut ocazia sa ruleze mare parte dintre jucatorii convocati, din dorinta de a-si creiona o parere despre reprezentativa cu care si-a facut mari planuri. O remiza alba si inca foarte mult de lucru.

Liber la VIP-uri

In tribunele stadionului din Mogosoaia au fost prezenti multi oameni de fotbal, care au preferat sa vada viitorul fotbalului romMitica, pus pe glume

Seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitica Dragomir, s-a aratat foarte bine dispus la meciul de aseara, reusind prin jovialitate sa smulga tuturor celor prezenti zimbete. Piesa de rezistenta a fost raspunsul la intrebarea referitoare la prezenta sa la meci. "Am venit ca sa vada lumea ca arat bine", a raspuns Mitica Dragomir, respectind stilul care l-a consacrat. Nici pe durata partidei, Dragomir nu a incetat sa glumeasca, colegii sai de tribuna, Victor Piturca si Mircea Sandu, rizind copios la sotiile acestuia.

Piti cauta solutii

Victor Piturca a fost unul dintre cei mai importanti oameni de fotbal prezenti la primul amical al echipei nationale de tineret sub comanda lui Emil Sandoi. Motivele au fost cel putin doua: relatia pe care actualul tehnician al echipei mari o are cu fostul jucator al Universitatii Craiova si faptul ca Piturca e inca in cautarea unor solutii pentru prima reprezentativa. Asta stiut fiind faptul ca selectionerul a dat mai mereu credit tinerilor de-a lungul carierei sale.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.