O gluma scurta si un ris prelungit in telefon. Reactia lui Dumitru Dragomir, deputat PRM si sef la Liga, chestionat in legatura cu o eventuala colaborare cu Securitatea a fost ca o revelatie: astepta de o viata intrebarea, pentru ca avea raspunsul pregatit. Corleone se declara curat ca lacrima, dar arata cu degetul personajele misterioase din Liga I.

Sport Total: Sinteti la curent cu decizia CSAT din 24 iulie, conform careia dosarele intocmite de fosta Securitate actualilor oameni politici sa fie desecretizate?
Dumitru Dragomir: (Ride) Asa, si?!

Dumneavoastra sinteti deputat PRM si intrati sub influenta acestei decizii. Va e teama ca s-ar putea descoperi ca ati colaborat cu Securitatea?
Dragul meu, daca ai sti citi dusmani au incercat sa ma infunde cu chestia asta, nu ti-ar veni sa crezi. Problema e ca nu au avut cu ce sa ma apuce. Domnii care se ocupa de aceste dosare mi-au aratat, atit mie, cit si celor interesati, dovada ca nu am avut nici un angajament cu fosta Securitate. Deci , n-am de ce sa ma tem sau de ce sa-mi fie frica. Sint curat ca lacrima si drept ca luminarea. (Ride prelungit)

Inainte de 1989 ati fost presedinte la Victoria Bucuresti, in fapt, echipa Securitatii ...
Asa e, domnule, dar eu eram comandant de club. Nu purtam haine de militar sau pistol. Altii se ocupau de lucrurile astea. Eu am fost comandant de Militie, nu de Securitate, pe probleme sportive.

Daca cineva ar aparea in presa cu o declaratie de genul "Dumitru Dragomir m-a turnat!", ce reactie ati avea?Nu va aparea nimeni, pentru ca eu nu am turnat niciodata. Nu s-a gasit nici un ofiter de Securitate care sa ma convinga sa-i torn pe altii. (Pauza de un minut). Dragule, eu eram cel care ii racola pe altii ... (Ride). Pe probleme de sport, bineinteles ...

Credeti ca exista in fotbalul romanesc fosti informatori ai Securitatii?
Ei, bravo, normal ca sint. Nu unul, ci mai multi.

Vi s-ar parea normal ca dosarele lor sa fie facute publice, asa cum s-a intimplat cu ziaristii ori cu oamenii politici?
Da, bineinteles. Iar daca se dovedeste faptul ca, de-a lungul colaborarii lor, au facut rau altor oameni, atunci sa plateasca.

DUMITRU DRAGOMIR (presedinte LPF):" N-aveam cum sa torn pe nimeni, pentru ca eu eram cel care ii racola pe altii... Pe probleme de sport, desigur"

Ei au marturisit

Nu intimplator l-am chestionat pe Dumitru Dragomir in legatura cu o eventuala colaborare a lui cu fosta Securitate. In data de 24 iulie anul curent, CSAT (Consiliul Suprem de Aparare a Tarii) a decis ca toate dosarele oamenilor politici intocmite de fosta Securitate sa fie desecretizate. Cum Dragomir este deputat PRM, in mod normal, si dosarul lui urmeaza sa fie facut public.

Pina acum, trei jurnalisti de la cotidianul Ziua, in frunte cu directorul Sorin Rosca Stanescu, si unul de la Cotidianul au recunoscut ca, in trecut, au fost racolati de ofiteri ai Securitatii. In continuare, se asteapta dezvaluiri interesante despre oamenii politici.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.