Polonezul Kubica ii ia locul lui Villeneuve

Dupa ce a avut rezultate excelente in sesiunile de teste si in antrenamentele libere, polonezul Robert Kubica, fost cistigator al Renault World Series, va deveni primul pilot din tara sa care concureaza in Formula 1. El va debuta in Ungaria, in cadrul echipei BMW Sauber, care a decis sa-i verifice si potentialul in cursa inainte de a lua o decizie privind configuratia teamului pentru 2007.

Evident, sacrificat a fost pilotul care a punctat cel mai putin pina acum, Jacques Villeneuve. Iar accidentul de la Hockenheim al canadianului a devenit alibiul perfect, oficialii BMW declarind ca pilotul i-a informat ca nu este pregatit din punct de vedere fizic pentru a aborda cursa urmatoare, din Ungaria.

O varianta putin plauzibila de vreme ce nu a existat nici un semn ca incidentul din Germania a avut ca rezultat ranirea canadianului, dar, pe de alta parte, una in masura sa lase portite deschise pentru orice decizie ulterioara. Pentru ca, in cazul in care va convinge, Kubica ar putea ramine in cadrul echipei mai multe curse si chiar pentru 2007, iar daca se va dovedi ca nu este inca pregatit complet, Villeneuve ar putea reveni fara probleme.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.