Acum doi ani, Radoi a fost suspendat pentru ca a parasit cantonamentul echipei nationale inaintea jocului cu Olanda. La acel moment, Piturca a declarat ca fotbalistul era apt din punct de vedere fizic, iar gestul lui a fost unul de indisciplina. Recent, doctorul Pompiliu Popescu a spus ca fundasul trebuia operat atunci

De mai bine de o saptamina, Mirel Radoi se afla la Bologna, la clinica Isokinetic unde urmeaza un program strict de recuperare sub indrumarea doctorului Nanni. In toata aceasta perioada, fostul capitan al Stelei a tinut in permanenta legatura cu antrenorul ros-albastrilor, punindu-l la curent cu starea sa de sanatate. Cosmin Olaroiu a confirmat la conferinta de presa sustinuta ieri ca Radoi se simte din ce in ce mai bine.

"Mirel s-a eliberat psihic dupa operatie. Acum cel putin stie cit mai are de asteptat pina sa reintre pe gazon. In trecut simtea o apasare permanenta din cauza problemelor sale de la genunchiul drept. In doua luni e inapoi in echipa", a declarat tehnicianul ros-albastrilor.

El a atins si problema declaratiilor lansate in aceasta saptamina de doctorul Pompiliu Popescu, care a spus ca Radoi va absenta de pe gazon cel putin patru luni. "Daca ma asculta si se opera cu doi ani in urma, perioada de refacere ar fi fost mult mai scurta. Acum va rata intreg turul de campionat", spunea Pompiliu Popescu. Raspunsul lui Olarou nu a intirziiat: "Daca stia ca e accidentat, de ce l-au mai suspendat?".

Radoi a lipsit patru etape, in urma cu doi ani, pentru ca a plecat din cantonamentul echipei nationale mergind la Bologna, inainte de meciul cu Olanda. Atunci Victor Piturca impreuna cu Pompiliu Popescu au intocmit un raport impotriva lui Radoi, considerind ca plecarea sa din lotul national nu s-a datorat unei accidentari.

Pompiliu contraataca

Medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu, a raspuns declaratiilor acide venite din partea oficialilor stelisti in cazul Radoi. "Am spus ca trebuia operat acum doi ani si nu m-a ascultat nimeni. A trebuit sa se opereze acum, cind au intervenit si leziuni la cartilagii. Olaroiu nu stia ca in iunie anul trecut el a avut probleme la celalalt picior. Nu vreau sub nici o forma raul Stelei. Spun doar ca Mirel Radoi nu trebuie sa se grabeasca. E foarte important pentru cariera lui sa faca o recuperare asa cum scrie la carte", a fost sfatul doctorului pentru capitanul Stelei. Popescu nu a ramas dator criticilor: "La Steaua cei doi conducatori sint in contradictie cu oricine. Vad ca din nimicuri se fac atitea discutii, care nu isi au rostul".

"Nu am venit la plimbare"

Antrenorul slovenilor, Pavel Pinni, nu a dat voie jurnalistilor sa participe la antrenamentul oficial de teama ca schemele sale sa nu fie divulgate. La conferinta de presa, tehnicianul a spus totusi ca sansele echipei sale de a se califica sint mici, dar Gorica spera.

"Steaua e favorita, dar noi nu am venit sa ne plimbam si speram sa obtinem un rezultat bun. Mi-as dori sa reeditam meciul de la Copenhaga, cind am invins cu 5-0 si toate lucrurile au mers excelent pentru noi. Steaua e insa o formatie mai buna decit cea daneza, ceea ce face ca o calificare sa fie mai degraba improbabila", a spus Pinni.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.