La finalul acestui sezon, campioana Romaniei va fi calificata direct in grupele Ligii Campionilor, iar vicecampioana va juca in turul trei preliminar pentru a ajunge printre cele mai bune 32 de echipe din Europa. Intr-o astfel de lupta, orice punct conteaza, mai ales daca la titlul de campioana tintesc patru-cinci echipe. Dinamo a profitat de primul pas gresit al contracandidatelor Steaua si Rapid, invingand in Cotroceni pe FC National cu 2-1. Fotoliul de lider dupa prima etapa a fost ocupat de CFR Cluj, care a reusit sa se impuna cu 3-1 la Galati in fata Otelului.

Epilogul primei etape a sezonului 2006-2007 s-a jucat in Cotroceni, unde FC National a primit vizita dinamovistilor, meciul incheindu-se cu victoria "cainilor" (1-2). Tribunele arenei bancare s-au umplut, ca de fiecare data cand "cavalerii frunzei de platan" joaca impotriva unuia dintre granzii din Capitala, cu suporterii formatiei oaspete. Si chiar daca traditia ultimilor ani dadea favorita echipa gazda, suporterii din tribune, noile achizitii, dar si revenirea la Dinamo, de aceasta data ca antrenor, a lui Mircea Rednic constituiau premisele ca gruparea din Stefan cel Mare sa-si aconteze cele trei puncte puse in joc.

Cand a semnat cu Dinamo, Rednic a precizat ca Dinamo va avea un lot de 25 de jucatori, din care va alege 11 care sa joace din primul minut si inca sapte care sa completeze banca tehnica. Selectia se va face intotdeauna tinand cont de locul unde se va disputa partida (acasa sau deplasare), numele adversarului si bineinteles de forma in care se vor afla jucatorii la ora meciului.

Niculescu, 200 de meciuri in Liga I

Cu toate acestea, netitularizarea lui Niculescu a surprins, la fel cum a surprins si neconvocarea pentru meciul cu National a tanarului Ropotan, vazut de multi inlocuitorul lui Alexa pe postul de inchizator. Niculescu a intrat pe teren cu jumatate de ora inainte de final, inlocuindu-l pe Danciulescu, preluand si banderola de capitan de la cel din urma. Pentru atacantul "cainilor", partida cu FC National a constituit prezenta cu numarul 200 pe prima scena a fotbalului romanesc.

"Era un meci in deplasare si am ales cei mai in forma atacanti. Vreau mai multe de la Niculescu. Nu pot sa risc sa joc cu un jucator (n.r. - Ropotan) care nu are nici cinci meciuri in prima liga. De aceea am apelat la sarbul Leo Lerinc. Sunt obligat sa fac asta pentru ca stiu ce inseamna sa vii la Dinamo", a spus Rednic, precizand ca abia asteapta ca Ze Kalanga, care si-a urmarit colegii de la tribuna oficiala, sa fie apt de joc.
CFR Cluj, primul lider

Dinamo si-a turat motoarele un pic mai greu, dand posibilitatea bancarilor sa controleze jocul in primele cinci minute. "Cainii" au preluat initiativa, iar in minutul 24 conduceau deja cu 2-0. Pana in minutul 72, pe teren nu a fost decat o singura echipa, Dinamo, care, desi a atacat in valuri, nu si-a putut mari avantajul. O greseala de incepator a lui Pulhac, care a atins mingea cu mana in careul propriu, a dat ocazia Nationalului sa revina in joc, Panc transformand lejer lovitura de pedeapsa dictata de Balaj.

Ce-a fost mai greu pentru Dinamo a trecut, acum formatia alb-rosie avand doua meciuri cu adversare considerate mult mai slabe, Pandurii Tg. Jiu si Jiul Petrosani.

Dintre echipele din Bucuresti care si-au anuntat intentia de a lupta pentru titlu in acest sezon, Dinamo a aratat cel mai bun joc. Rapidul s-a impiedicat la Tg. Jiu, remizand (1-1) in compania celor de la Pandurii, in timp ce Steaua nu a reusit sa invinga la Timisoara. CFR Cluj insa si-a luat in serios rolul de contracandidata la titlu, zdrobind pe Otelul la Galati, dupa o demonstratie a contraatacurilor. Coincidenta sau nu, lectia administrata de ardeleni moldovenilor vine la cateva zile dupa cursul sustinut de Howard Wilkinson la Casa Fotbalului, care a avut ca tema tocmai contraatacul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.