Evolutiile entuziasmante ale lui Adrian Mutu de la Fiorentina l-au determinat pe Victor Piturca sa revina la sentimente mai bune fata de Briliant. Surse din cadrul FRF sustin ca tehnicianul il va selectiona pe atacant pentru amicalul cu Cipru, din 16 august

Atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, a dovedit in perioada de pregatire cu noua sa echipa o pofta de gol incredibila. Bucuros ca a reusit sa revina in Serie A cu formatia toscana, fotbalistul roman a izbutit o dubla in amicalul pe care echipa din Firenze l-a disputat simbata cu Aris Salonic, scor 2-0. Briliantul si-a atras admiratia suporterilor, a antrenorului Cesare Prandelli si nu numai. Se pare ca si antrenorul echipei nationale, Victor Piturca, este bucuros pentru reusitele atacantului.

Surse din anturajul primei reprezentative sustin ca Piti il va convoca pe Mutu pentru ultimul amical de dinaintea preliminariilor, cu Cipru, din 16 august. De altfel, fotbalistul roman intra in planurile antrenorului nationalei si pentru partidele din preliminarii, daca va continua evolutiile bune aratate in perioada de pregatire, cu echipa din Firenze. Cu aproximativ doua saptamini inaintea disputarii partidei de pregatire, atacantul a dovedit ca este preocupat de fotbal si incearca sa impresioneze permanent, pentru ca nu concepe sa rateze echipa nationala. Caz dovedit si de faptul ca fotbalistul s-a temut ca nu cumva o eventuala retrogradare cu Fiorentina sa ii afecteze prezenta in tricoul nationalei. Se pare ca atacantul si-a invatat bine lectia primita in urma cu doua luni, cind a fost la un pas sa dea cu piciorul primei reprezentative, pentru o toana de moment, cind i-a raspuns obraznic lui Victor Piturca la turneul din SUA, in timpul partidei cu Irlanda de Nord.

Ce s-a intimplat in SUA

In timpul amicalului Romania - Irlanda de Nord (2-0), Mutu i-a raspuns obraznic lui Piti, dupa ce acesta il certase. Atacantul s-a contrat si cu secundul Iovan, dupa ce a aflat ca nu era inclus in partida contra Columbiei. Ulterior, selectionerul l-a amendat pe fotbalist cu 2.000 de euro, acordindu-i un ultim avertisment.

Goluri de generic
Mutu a facut show cu Salonic

Adrian Mutu a facut spectacol in partida amicala cu grecii de la Aris Salonic. Primul gol marcat de atacantul roman in minutul 30 al meciului a avut darul de a electriza tribunele stadionului Artemio Franchi. A preluat elegant pe piept o minge in careu, a driblat scurt un adversar si a sutat cu interiorul la coltul lung, amintind foarte clar de ce a fost supranumit "Briliantul". A doua reusita: un sut naprasnic, din lovitura libera, de la 25 de metri, pe jos, la coltul lung, consfintind o victorie care i-a adus simpatia suporterilor viola si a presei din Cizma. Gazzetta dello Sport a gasit numai cuvinte de lauda la adresa romanului, punctind ca, prin evolutia sa, Mutu l-a eclipsat pe Luca Toni. De altfel, Briliantul a inscris sase goluri in meciurile de pregatire pe care Fiorentina le-a disputat in aceasta vara.

ADRIAN MUTU (Fiorentina): Suporterii au fost fantastici. Acum ne putem antrena mai linistiti. Va fi un sezon greu pentru noi, trebuie sa fim concentrati si uniti, pentru a putea recupera cele 19 puncte de penalizare


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.