Cu o saptamina inainte de meciul cu Valencia, Steaua disputa un amical tare

Steaua va sustine astazi ultimul si, totodata, cel mai important meci amical din aceasta iarna, impotriva cunoscutei formatii italiene Internazionale Milano. Partida se va desfasura pe stadionul "Giuseppe Sinigaglia", din Como, de la ora 15.30. Cu doar o saptamina inainte de meciul-tur din "16"-mile Cupei UEFA contra spaniolilor de la FC Valencia, "ros-albastrii" vor da piept cu singura formatie neinvinsa in acest sezon din Serie A. Incasarile de la acest meci vor fi donate unei asociatii care se ocupa de copiii defavorizati din Romania.

Meciul cu Inter are o insemnatate aparte pentru Walter Zenga, care va infrunta pentru prima oara in cariera de antrenor formatia la care s-a consacrat ca fotbalist. "Omul-paianjen" este un simbol al Interului si s-a laudat mereu ca a fost, inainte de a se apuca de fotbal, un "ultras" din galeria "nerazzurilor". Tehnicianul Stelei se afla in fata celui de-al treilea amical cu o forta a Europei. In perioada in care pregatea formatia FC National, Zenga a obtinut doua succese rasunatoare impotriva echipelor FC Valecia si AC Milan in partide de pregatire. "E un simplu amical. Am ceva emotii in plus, dar nu ma intereseaza decit ca echipa mea sa joace bine. Rezultatele conteaza doar in partidele oficiale", ne-a declarat ieri Walter Zenga.

Regreta "San Siro"

Walter Zenga a fost foarte solicitat ieri de mass-media din "Cizma". Italianul a vorbit despre Romania, Steaua si trecutul sau la Inter. "Imi pare rau ca acest meci nu s-a putut juca pe "San Siro". Mi-ar fi placut sa revin acolo, dar daca nu s-a putut, asta e", s-a vaitat Zenga, care este sigur ca la Milano asistenta ar fi fost mult mai numeroasa. Fostul goalkeeper al nationalei Italiei a dat un interviu si pentru postul TV al clubului milanez "Inter Channel". Acelasi post va transmite si inregistrarea meciului de la Como.

Mancini n-are opt jucatori

Roberto Mancini nu poate folosi in aceasta partida opt jucatori care au fost convocati la echipele lor nationale. Materazzi si Vieri vor evolua pentru "squadra azzurra" in amicalul cu Rusia. Argentinienii Cambiasso, Burdisso si Javier Zanetti au fost convocati la meciul cu Germania. Dejan Stankovici va juca in partida Bulgaria - Serbia Muntenegru. Karagounis va evolua pentru Grecia impotriva Danemarcei, iar portarul Carini se afla intr-un stagiu de pregatire cu nationala statului Uruguay. Cu toate acestea, "ros-albastrii" vor avea posibilitatea sa-si masoare fortele cu vedete ca Adriano, Davids, Mihajlovici, Toldo, Veron, Martins sau Recoba. Walter Zenga are doar trei absenti: Dorinel Munteanu, Mirel Radoi si Daniel Oprita. Folosirea lui Sorin Ghionea, accidentat la un antrenament, sta sub semnul incertitudinii.

Piti si Corleone, invitati la Valencia

Gigi Becali, patronul gruparii din Ghencea, i-a invitat la meciul cu Valencia, de pe stadionul "Mestalla", pe doi dintre cei mai proaspeti dusmani ai sai in fotbal, Victor Piturca si Dumitru Dragomir. Cei trei s-au aflat intr-un conflict deschis in ultima perioada. Gigi si Corleone au ajuns la tribunal pe tema drepturilor de televiziune, iar latifundiarul din Pipera s-a razboit cu Piturca dupa ce l-a indepartat din Ghencea.
"Nu port dusmanie nimanui din fotbal. Eu urasc doar politicienii care au devalizat tara. Nu merg la amicalul cu Inter pentru ca stau in tara sa fac milioane de dolari pentru echipa", a trimbitat Becali.

Echipe probabile

INTER: Toldo - Ze Maria, Cordoba, Mihajlovici, Favalli - Cr. Zanetti, Veron, Van Der Meyde - Martins, Adriano, Recoba. Antrenor: Roberto Mancini
STEAUA: Hamutovski - Ogararu, E. Baciu, Curt, P. Marin - N. Dica, Paraschiv, Bostina - A. Cristea, Ciocoiu, Neaga. Antrenor: Walter Zenga


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.