Reprezentantele Romaniei in cupele europene la fotbal au profitat din plin de statutul de cap de serie, ieri, la tragerea la sorti de la Nyon

In turul III preliminar al Ligii Campionilor, Steaua va intalni pe Standard Liege (primul meci in Belgia, pe 9 august), o echipa de la care au plecat un antrenor si 11 jucatori. In ultimul tur preliminar al Cupei UEFA, programat pe 10 si 24 august, Dinamo va avea ca adversar pe Beitar Ierusalim, iar Rapid pe FK Sarajevo. Romanii ar trebui sa se califice fara probleme.

Tragerea la sorti din Liga Campionilor si Cupa UEFA nu a mai fost privata de prezenta unuia dintre oficialii echipelor romanesti, asa cum s-a intamplat recent, cand Steaua a fost reprezentata la Nyon de catre... rapidistul Zotta. De aceasta data, au fost toti prezenti, Valeriu Argaseala, Constantin Zotta si Cornel Dinu, cei trei discutand in Elvetia despre adversarele din acest ultim tur preliminar.

Ca de obicei, in ultimii ani, Steaua a fost norocoasa la tragerea la sorti din cupele europene. Anul trecut a ocolit o multime de nume grele si a intalnit cel mai accesibil adversar, Rosenborg, pentru ca acum sa scape de echipe ca Fenerbahce, Osasuna, Dinamo Zagreb sau Steaua Rosie Belgrad si sa dea peste vicecampioana Belgiei, Standard Liege.

Belgienii au pierdut 11 jucatori si un antrenor

Fosta echipa a lui Marius Niculae, care a cucerit ultimul titlu national in 1983, va debuta in campionat la fel ca si Steaua, duminica, impotriva lui Lokeren. Desi slabita dupa accidentarea lui Radoi, formatia lui Olaroiu are un mare avantaj in fata belgienilor: omogenitatea. Daca stelistii si-au pastrat in ultimii ani aproape acelasi lot de jucatori, adversarii lor si-au remaniat masiv echipa in aceasta vara. Au plecat nu mai putin de 11 fotbalisti, plus conducerea tehnica, in locul lor fiind adusi altii, fara nume. Totusi, la Standard au ramas portughezii Conceicao si Sa Pinto, croatul Rapajici si belgianul Deflandre.

Normal, atmosfera din tabara Stelei a fost una relaxata dupa tragerea la sorti. "Se putea si mai bine decat cu Standard, dar e foarte bine si asa. O sa fie o joaca de adolescenti pentru Steaua. Daca era echipa mai slaba, ar fi fost joaca de copii. Cu un adversar din Macedonia sau cu Maccabi Haifa am fi fost mai siguri de calificare. Avem o trupa omogena si sunt convins ca o vom domina categoric si in deplasare, si acasa", a spus Gigi Becali, singurul care vorbeste cu presa. Oficialul stelist vrea sa transeze calificarea inca din partida tur: "Nu cred ca vom avea probleme cu Standard, care este putin mai puternica decat Rosenborg, dar si noi suntem mai puternici ca in sezonul trecut. Vreau sa fim calificati inca din Belgia".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.