Trist, dar adevarat! Odata cu raspunsul negativ primit de la UEFA, director general al FRF, Ionut Lupescu, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Sportul Studentesc a fost retrogradata in Liga a II-a, decizia fiind definitiva si irevocabila. "Personal, imi pare rau pentru fotbalistii de la Sportul, dar suntem permanent controlati de UEFA. Comisia de Licentiere mai avea putin si il implora pe Vasile Siman sa plateasca datoriile", a declarat Ionut Lupescu, in timp ce directorul coordonator al Sistemului National de Licentiere, Florin Prunea, a fost si mai acid, spunand ca o singura persoana nu a vrut ca formatia din Regie sa joace in Liga I, aceasta fiind Vasile Siman. "Am ajuns noi, Federatia Romana si Liga Profesionista de Fotbal, sa dam peste cap inceputul de campionat din cauza unei singure persoane. Acest lucru este de neacceptat", a subliniat Prunea, care a adaugat ca patronul "studentilor" a facut numeroase amenintari la adresa Federatiei si Comisiei de licentiere, "comportamentul sau depasind limitele bunului simt".

Revenind la Lupescu, acesta a mai precizat ca ar fi preferat ca sezonul 2006/2007 al Ligii sa se dispute cu 17 echipe, dar in acest caz ar fi fost depasita decizia Adunarii Generale a FRF, care a votat sistemul cu 18 formatii. Totodata, "Kaiserul" a avertizat ca, din anul 2008, UEFA va fi mult mai drastica in privinta licentelor de functionare a cluburilor, estimand ca doar 10-12 echipe vor putea intruni criteriile pentru a evolua in Liga I. In acest sens, s-a subliniat ca punctele de vedere formulate de UEFA nu se refera expres la retrogradarea sau mentinerea unei grupari in prima liga, ci la posibilitatile existente de reprimire a licentei de joc.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.