Sanctiunile dure s-au topit in amintirea bucuriei aduse de cistigarea Cupei Mondiale.

Cel mai mare scandal din istoria fotbalului mondial tinde sa devina un circ ieftin dupa ce Curtea Federala a cosmetizat pina aproape de mascarea totala sanctiunile dictate initial. Astfel, dintre cele patru echipe acuzate de trucarea unor meciuri, doar Juventus va juca in sezonul viitor in Serie B, dar cu o penalizare de doar 17 puncte, ceea ce ii va permite revenirea in prima liga dupa un singur stagiu de corectie. In schimb, Milanul lui Berlusconi nu numai ca a revenit in cupele europene, dar va juca tururi preliminare in Liga Campionilor. Lazio si Fiorentina au pierdut cupele europene, dar vor juca in Serie A.

Romani fericiti

In ceea ce-i priveste pe romani, Mutu si Lobont ramin in Serie A, Chivu avanseaza direct in Liga Campionilor, iar Codrea va juca in Cupa UEFA. Astfel, conform listei prezentate la forul continental pentru tragerea la sorti de vineri. Italia va fi reprezentata in grupele Ligii de Inter si de AS Roma, cind Chievo si AC Milan vor juca tururi preliminare in aceeasi competitie, in timp ce in Cupa UEFA merg Palermo, Livorno si AC Parma.

Procese civile

In ciuda reducerii sanctiunilor, cluburile au decis in cor sa pozeze in suparate. Juventus a anuntat ca va face recurs, considerind disproportionata pedeapsa in raport cu celelalte cluburi implicate. "Nu putem accepta in nici un fel aceasta sentinta. Cea mai rea dintre toate. Noua ni s-a dat o pedeapsa care ne prejudiciaza serios sezonul viitor’’, a declarat presedintele torinez, Giovanni Cobolli Gigli.

Surprinzator, nici Fiorentina nu este pe deplin multumita de verdictul curtii de apel. Patronul clubului din Florenta, Della Valle, ridica posibilitatea unui proces intr-o instanta civila. "Este un prim pas. N-am gresit cu nimic si vom face totul pentru a ne reabilita numele. Vom merge in toate instantele posibile pentru a indeparta orice umbra de vinovatie si sa primim inapoi ce ni s-a luat’’. In timp ce fanii scandau fericiti pentru succesul avocatilor, si presedintele de la Lazio, Claudio Lotito, a avut ceva de comentat: "Nu sint multumit deloc. Lazio n-a incalcat nici un regulament. Faptul ca nu vom juca in Cupa UEFA nu este in concordanta cu adevarul’’.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.