Spectaculos. Noua sala multifunctionala, care va fi cea mai mare din Romania, va avea 16.000 locuri si parcare pentru 2.000 masini

Parcul Tineretului si intreaga zona de sud a Capitalei va fi complet transformata de construirea "Arenei Bucurestilor". Practic, sala multifunctionala care va fi legata de actuala Polivalenta si se va extinde spre Vacaresti, va avea 16.000 locuri si parcare pentru 2.000 masini. Sorin Fodoreanu, fost director al Agentiei Romane de Dezvoltare si sef al Stage Expert, firma care a efectuat studiul de fezabilitate, spune ca este un proiect special. "Nu sunt multe asemenea amplasamente in lume. Deocamdata, este vorba de o propunere de ilustrare de proiect aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Se doreste atasarea actualei Polivalente la Arena Bucurestilor, astfel incat sa se creeze un complex multifunctional. Din cate stiu, Primaria este de acord cu acest proiect, care constituie unul dintre atuurile candidaturii Romaniei la organizarea Campionatului Mondial masculin de handbal din 2009", a spus acesta.

Amfiteatru legat de Arena

De unul dintre peretii exteriori va fi legat un amfiteatru in aer liber. Acoperisul Arenei Bucurestilor va fi glisant in partea sa de mijloc, pentru a permite iluminarea naturala, ca si aerisirea salii. De asemenea, in dreptul amfiteatrului, acoperisul se va deschide, pentru a permite vizibilitate maxima din orice punct a scenei, dar si a amfiteatrului.

50 milioane euro

Noua Arena a Bucurestilor va fi una multifunctionala, comparabila, spun specialistii, cu aceea din Paris-Bercy. Pe langa concerte, diverse alte activitati socio-culturale, un loc special isi va gasi sportul. Hochei pe gheata sau pe role, atletism, tenis pe diverse suprafete vor putea fi gazduite de Arena Bucurestilor.

Pe langa acestea, firesc, se vor putea practica aproape toate sporturile de echipa. Pentru schimbarea suprafetelor in functie de activitate vor fi necesare cel mult 24 ore. Constructia salii va costa aproximativ 50 milioane euro. Pentru a face loc pistei de atletism, care ocupa cel mai mare spatiu, vor fi construite sapte randuri de scaune glisante.

Licitatiile incep de pe 14 august

Licitatia pentru investitori va incepe pe 14 august. Din cate sustin surse apropiate Primariei Bucurestiului, pana acum s-au prezentat foarte multi investitori, numarul acestora fiind de ordinul zecilor. Este firesc, intrucat, in Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru partea de Sud a Bucurestilor, intra si o legatura printr-o pasarela cu abatorul de pe marginea Dambovitei (situat intre Timpuri Noi si Mihai Bravu), ca si construirea altor obiective care sa duca la dezvoltarea acestei zone. In plus, prin zona va trece si inelul median al Bucurestilor sub care se vor construi foarte multe locuri de parcare), acele sosele suspendate de care s-a pomenit des in ultima perioada. Prin acest inel se va face foarte usor legatura intre Arena Bucurestilor si Complexul Sportiv National "Lia Manoliu" din Capitala.

Gata, la jumatatea lui 2008

Daca toate licitatiile decurg normal, constructia acestui complex multifunctional va incepe anul viitor. Arena Bucurestilor ar trebui sa fie gata la jumatatea anului 2008. Probabil in august, cand ar putea gazdui si primele spectacole, indiferent de specificul acestora. Arena Bucurestilor va fi deservita de cinci statii ale metroului bucurestean, Tineretului, Mihai Bravu, Piata Sudului, Constantin Brancoveanu si Eroii Revolutiei (fosta Pieptanari).


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.