Forul european intentioneaza sa le interzica fotbalistilor, arbitrilor si conducatorilor sa parieze. In Romania, masura ii afecteaza in special pe sefii de la Steaua si Dinamo.

Scandalul meciurilor manipulate de mafia pariurilor din Germania va modifica Regulamentul UEFA, a precizat Gerhard Mayer-Vorfelder, copresedinte al Federatiei Germane de Fotbal (DFB). "UEFA vrea sa introduca un cod al onoarei, care sa prevada ca fotbalistii, arbitrii si conducatorii de club nu pot paria pe rezultatele unor meciuri", a declarat Gerhard Mayer-Vorfelder, care a inclus si Romania pe lista tarilor cu probleme de acest gen, desi pariurile de la noi au fost atinse doar de scandalul spalarii de bani: "Problema aceasta nu exista doar in Germania. Italia, Romania si Cehia au avut, de asemenea, astfel de probleme".

Pina la o actiune oficiala a forului european, DFB a creat o comisie de prevenire a situatiilor de acest gen, insarcinata sa ia legatura cu organizatorii de pariuri, in scopul de a gasi o modalitate prin care fotbalistilor si arbitrilor sa li se interzica participarea la aceste jocuri.

Gigi Becali vrea sa dea prime din pariuri

Cei mai cunoscuti pariori din rindul conducatorilor de club din Romania, Gigi Becali si Cristi Borcea, au declarat ca nu sint afectati de intentiile UEFA. "Nu sint un parior inrait. Am pariat de trei ori, dar de atunci nu am mai jucat, pentru a nu da nastere la speculatii", ne-a precizat directorul executiv al lui FC Dinamo, care a cistigat 350 de milioane de lei toamna trecuta mizind pe echipa sa, pe aceeasi linie mergind si patronul Stelei: "Eu nu pariez, nu sint un jucator. Si, oricum, pariez doar pe victoria echipei mele". Totusi, Gigi Becali este protagonistul celui mai recent pariu de efect din Romania. Astfel, presedintele clubului din Ghencea a intentionat sa parieze 50.000 de dolari pe Steaua in confruntarea cu Valencia, din 16-imile Cupei UEFA, precizind ulterior ca va dubla suma, iar cistigul le va reveni jucatorilor drept prima. In momentul de fata, Gigi Becali nu si-a schimbat intentiile de a paria pe meciul de pe Mestalla, care nu intra in contradictie cu Regulamentul UEFA. El nu doreste sa dezvaluie miza decit in cazul in care va cistiga: "M-a deranjat cota aceea de 8/1. Este o chestiune de mindrie. Si am incredere in echipa mea. Dar suma o s-o spun doar daca voi cistiga".

Alte dezvaluiri in cazul "Hoyzer" Intre timp, in cazul "Hoyzer", in care sint anchetate 25 de persoane, printre care patru arbitri si 14 jucatori, acuzati de implicare in manipularea a cel putin 10 rezultate din campionatul si Cupa Germaniei, au aparut noi dezvaluiri. Astfel, fostul portar al echipei Energie Cottbus, Georg Koch, a declarat ca a refuzat 20.000 de euro, sezonul trecut, promisi in cazul in care permitea formatiei adverse, Regensburg, sa inscrie doua goluri in partida din ultima etapa din Bundesliga 2. Hoyzer a mai dezvaluit ca mafia actiona in Austria si Grecia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.