Actele de indisciplina nu fac parte din agenda de lucru a antrenorului echipei nationale

La numirea in functia de selectioner al Romaniei, Victor Piturca avertiza ca nu va tolera nici un act de indisciplina, precum cele din timpul lui Anghel Iordanescu. Cunoscut ca un antrenor foarte sever, fostul tehnician al Stelei a intreprins prima actiune de "disciplinare" in aceste zile, cand Piti a intervenit in disputa dintre Adrian Mutu si cativa dintre componentii "Generatiei de Aur". In ziua in care a fost prezentat oficial in tricoul lui Juventus, "ex-briliantul" s-a lansat intr-un atac la adresa lui Viorel Moldovan si Florin Raducioiu, ale caror contributii la performantele echipei nationale le-a minimalizat. Imediat, Piturca a pus mana pe telefon si l-a sunat pe Mutu, dar acesta nu i-a raspuns. Situatia l-a iritat pe selectioner, care l-a cautat din nou pe fotbalist in zilele urmatoare, de data aceea cu mai mult succes. Piturca l-a luat tare pe jucatorul lui Juventus, explicandu-i ca nu va avea ce cauta la echipa nationala cu o astfel de atitudine. "Nu permit ca un jucator de nationala sa dea asemenea declaratii. Este urat! I-am explicat ca a gresit, pentru ca nu este el in masura sa ii judece pe ceilalti", a dezvaluit Piturca, ieri, in conferinta de presa organizata cu ocazia reunirii lotului pentru partida amicala, de maine, cu Slovacia, din Cipru. Potrivit tehnicianului, Mutu a recunoscut ca a depasit limita si i-a promis ca va termina cu declaratiile "razboinice".

Moldovan si Contra, sfatuiti sa revina acasa

Vizavi de retragerea declarata din fotbal a lui Viorel Moldovan, Victor Piturca si-a exprimat convingerea ca atacantul nu isi va pune ghetele in cui din aceasta iarna. "Nu cred ca va renunta la fotbal! Mi-as fi dorit ca el sa revina in Divizia A, asa cum l-am sfatuit si pe Contra sa faca, pentru a trece mai usor de momentul delicat din cariera sa", a spus selectionerul. In privinta lui Tiberiu Ghioane, Piti a marturisit ca a vorbit ieri dimineata cu jucatorul lui Dinamo Kiev: "Nici el nu stie diagnosticul clar, nu i s-a spus. Oricum, nu a fost chiar atat de grav precum se credea. Am vorbit tot timpul cu el si am fost mirat cand s-a zvonit ca ar fi in coma. Sper ca, in scurt timp, sa isi reia antrenamentele".

Vremea rea afecteaza programul Nationalei

Fenomenele meteorologice din Turcia ii dau batai de cap selectionerului. Pentru ca aeroportul din Istanbul a fost inchis pana aseara, la ora 20.00, dinamovistii Bogdan Stelea si Florentin Petre, dar si Daniel Pancu, jucatorul lui Besiktas, nu au putut lua parte la antrenamentul desfasurat ieri, la Larnaca. "Este inadmisibil sa nu am toti jucatorii macar cu 48 de ore inainte de meci. Antrenamentul de azi (n.r. ieri) era foarte important, dar asta este situatia. Sper, macar, ca la partidele oficiale sa am tot lotul la dispozitie in timp util", a spus tehnicianul. El nu pune foarte mare pret pe rezultatul intalnirii de maine, dar spera sa inceapa cu dreptul noua cariera la echipa nationala.

Iordanescu, Vali Nastase si semnul de intrebare

Valentin Nastase, jucatorul lui Bologna, si Adrian Ilie, de la FC Zurich, sunt fotbalistii in care Victor Piturca isi pune mari sperante in perspectiva partidelor de calificare. La "Casa Fotbalului", Nastase a enumerat, ieri dimineata, atacantii carora le-a facut marcaj in Serie A, cele mai sonore nume fiind Sevcenko, Totti, Montella si Cassano. "Probabil ca am fost convocat pentru evolutia mea constanta, dar si pe timpul lui Anghel Iordanescu aveam evolutii constante la Palermo. Cu toate acestea, nu eram convocat. Acesta este, de fapt, marele meu semn de intrebare", a spus Nastase, care a marturisit ca l-a sunat pe Vintila si i-a spus ca nu ar fi trebuit sa se intoarca in Divizia A. "Poate ma voi intoarce si eu, dar numai atunci cand nu voi mai face fata intr-un campionat puternic", a conchis fundasul. La randul lui, Adrian Ilie a facut legatura intre ruperea contractului cu firma de impresariat a fratilor Becali si iesirea din circuitul echipei nationale. "Ma obisnuisem cu gandul ca nu mai vin la echipa nationala, asa erau facute cartile. Nu stiu daca din cauza lui Giovanni Becali nu am mai fost convocat la lot. Daca ar fi asa, atunci nici Mutu nu ar mai trebui sa fie chemat la Nationala", a declarat Ilie.

'Tineretul>> joaca astazi

Problemele generate de conditiile climaterice nu au ocolit nici echipa antrenata de Nicolae Manea.

"Tricolorii mici" joaca, astazi, de la ora 17.00, la Larnaca, cu reprezentativa similara a Slovaciei, iar Manea nu stia, ieri, la pranz, daca ii va avea la dispozitie pe Moti, Adrian Cristea si Radu Marginean, blocati in Turcia din cauza vijeliei. "Cum am convenit cu Steaua sa nu ii convoc pe Andrei Cristea si Banel Nicolita, iar Nesu va intarzia si el, s-ar putea sa am in lot numai 14 jucatori", s-a plans Nicolae Manea, care a anuntat ca partida oficiala cu Olanda se va disputa pe stadionul din Urziceni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.