Omagiu. Dupa 11 ani petrecuti la Arsenal, olandezul a avut onoarea de a se retrage in primul meci de pe noua arena "Emirates Stadium".

Primul meci de pe noul stadion al lui Arsenal, "Emirates Stadium" (60.000 locuri), a fost cel care a omagiat cariera unuia dintre cei mai mari fotbalisti din istoria Olandei, Dennis Bergkamp. Retragerea lui Bergkamp, campion european in 1988, a fost organizata intre cele doua echipe la care atacantul a obtinut cele mai mari performante, Ajax si Arsenal (intre timp, el a mai jucat doar la Internazionale Milano).

A jucat si George Ogararu

Prima repriza a meciului s-a disputat intre echipele actuale ale celor doua cluburi si, dupa cele 45 de minute, olandezii conduceau cu 1-0, gratie golului marcat de Klaas Jan Huntelaar. La Ajax, in aceasta prima parte a meciului a jucat si romanul George Ogararu, care a fost introdus in teren in minutul 35, in locul internationalului olandez Johnny Heitinga.

Legendele in teren

In partea a doua a jocului, in teren au intrat legendele celor doua echipe, jucatorii care i-au fost aproape, de-a lungul carierei, lui Dennis Bergkamp. Astfel, pentru Arsenal au fost in teren Seaman, Dixon, Winterburn, Parlour, Edu, Vieira, Petit, Van Bronkhorst, Overmars, Kanu, Henry sau Wright, in timp ce tricoul lui Ajax a fost imbracat de Van der Sar, Menzo, Winter, Jonk, Davids (care a fost fluierat tot timpul, din cauza ca a jucat la rivalii de moarte de la Tottenham), Rijkaard si chiar Van Basten si Cruyff. In aceasta a doua parte, Arsenal a punctat de doua ori, prin Thierry Henry si Nwankwo Kanu. Bergkamp a avut si el ocazia de a inscrie, in ultimul minut de joc, insa sutul sau a fost aparat de Stanley Menzo.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.