Supercupa Romaniei, un meci pe care Steaua nu si l-a dorit inaintea startului ei in turul preliminar al Ligii Campionilor! Supercupa Romaniei, un meci pe care Rapid l-a asteptat cu sufletul la gura toata vara pentru a face din el un prilej de dulce razbunare pentru ratarea titlului de campioana!

Asa au declarat oficialii si jucatorii din cele doua tabere. Stelistii au afisat aerul indiferentei dar si al unei superioritatii cam fara acoperire in calitatea jocului, prestat de-a lungul intregului campionat, dar cu dorinta ascunsa de a le demonstra giulestenilor ca titlul castigat la potou este pe deplin meritat. Rapidistii, inca foarte suparati pe ce s-a intamplat la Petrosani si la Vaslui in ultima etapa si frustrati si de faptul ca, desi au invins clar in campionat, nu pot uita ca Steaua a eliminat echipa lui Razvan Lucescu si din cursa europeana pentru semifinalele Cupei UEFA.

Nu uitam si nu iertam a fost lozinca celor din Giulesti.
Nu ne intereseaza, noi jucam, a fost replica jucatorilor lui Cosmin Olaroiu. Si a inceput Supercupa.

La pauza putea fi 2-1 pentru Rapid

Inainte de a spune ceva despre ce s-a intamplat pe gazon in primele 45 de minute, trebuie sa subliniem faptul ca antrenorii nu au prezentat garniturile prime. Razvan Lucescu, pentru ca nu a putut, iar Cosmin Olaroiu pentru ca n-a vrut. Rapid are patru jucatori suspendati (Coman, Maftei, Marius Constantin si R. Stancu) si doi accidentati (Maldarasanu si Ionut Rada), iar Steaua si-a menajat tot vreo sase titulari pentru meciul de miercuri cu Gloria (Goian, Nicolita, N. Dica, V. Iacob, P. Marin si o parte din timp Paraschiv). Se poate spune deci ca Supercupa si-au disputat-o echipele de rezerve ale celor doua cluburi.

Si mai trebuie spus ceva, ce, din pacate, nu i-a suparat pe jucatori. La inceputul partidei a fost intonat imnul Romaniei, Desteapta-te romane. Ori nu le-a spus nimeni ca se intoneaza acest imn, ori jucatorilor le este indiferent cel mai iubit cantec al tuturor romanilor, pentru ca l-au tratat ca niste derbedei! Acestea fiind spuse sa trecem si la ce s-a intamplat pe dreptunghiul verde al marii arene bucurestene.

Confruntarea a inceput in usoara nota de dominare a rapidistilor, prima ocazie de a deschide scorul avand-o Badoi, care a executat destul de bine o lovitura libera dar pe directia lui Carlos. Apoi a fost randul campionilor sa rateze o mare ocazie prin Cristocea, care de la numai cativa metri a sutat pe langa poarta. Finalul primei reprize a apartinut insa alb-violetilor. Ei au ratat doua uriase situatii de a intra la vestiare in avantaj, Burdujan si N. Constantin, neizbutind sa impinga mingea in plasa lui Carlos din careul mic.

Un 2-1 pentru Rapid ar fi fost scorul acestei prime reprize care a purtat totusi amprenta echilibrului de forte de pe teren. A mai fost pe durata acestor minute si o mica incaierare care se putea transforma intr-o mare incaierare de la un falt dur al lui Gigel Coman asupra lui Grigoras, dar acesta, dandu-se lovit si scos pe targa, a scapat de cel putin un cartonas galben! Naravul din fire!

In minutele de prelungire

Partea a doua a meciului a inceput la fel de linistit, dar cu echipa campioana mai prezenta in jumatatea Rapidului. Cu toate acestea marea ocazie a acestei reprize a ratat-o cel mai constant jucator rapidist, Valentin Badoi. Sutul lui de gol a fost deviat in extremis de portarul Carlos. Intrarea in joc a lui Banel Nicolita a adus un surplus de dominare stelista. Vasilica Cristocea a irosit si el o foarte mare ocazie, tragand peste poarta din mijlocul careului la o ezitare a portarului Minca. Si cum baiatul dintre buturile Rapidului a intrat in vrie, in minutele de prelungire dictate de Alexandru Tudor el a gresit grav, nereusind sa respinga o centrare a lui Daniel Balan, de pe dreapta, mingea a ajuns pana la Daniel Oprita pe stanga si acesta, din unghi, a expediat-o in poarta goala. Mai erau doar cateva secunde pana la cele doua reprize de cate 15 minute cu care ar fi fost prelungita partida.

Golul lui Oprita le-a evitat si nu i-au mai dat prilejul nici lui Ianis Zicu sa arate ce poate, el fiind trimis pe teren de Lucescu in minutul 90!

Steaua castiga astfel a cincea sa Supercupa. Rapidul rateaza posibilitatea de a o egala la 4. Tinand cont de caldura serii si de faptul ca echipele, din motive diferite, nu au putut alinia toti titularii, partida a avut de toate, nu s-a ridicat la un nivel nemaipomenit, dar nici n-a fost de factura mediocra. A fost asa si-asa!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.