60% din actiunile gruparii de pe "Delle Alpi" sint detinute de un holding al familiei Agnielli, IFIL Investments, care nu vinde.
Vestea ca Fiat poate vinde clubul Juventus Torino a produs multe valuri in Italia, iar cei responsabili s-au grabit deja sa-si spuna punctul de vedere. Administratorul-delegat al Fiat, Sergio Marchionni, s-ar fi declarat (conform ziarului "La Repubblica") dispus sa intrerupa parteneriatul vechi de 83 de ani, insa ieri acesta a precizat ca nu este in masura sa decida asa ceva si ca actionarii majoritari de la Juve sint cei care pot hotari sau nu vinzarea clubului.

Precizarile erau utile: nu Grupul Fiat decide daca se vinde sau nu Juventus, ci IFIL, societate de investitii care detine 60% din actiunile gruparii torineze si care mai poseda si un procent de 30% din Grupul Fiat. IFIL este una dintre cele mai importante holdinguri europene, cu investitii de circa 5 miliarde de euro. IFIL Investments S.p.A face parte din Grupul Agnielli si este condus de un Consiliu de Administratie din care nu lipsesc Gianluigi Gabetti (presedinte), John Elkan (vicepresedinte - fiul lui Gianni Agnielli), precum si Carlo Sant`Albano (administrator-delegat), acesta din urma ocupind aceeasi functie si in noul consiliu director de la FC Juventus Torino. IFIL are participatiuni la Fiat, Sequana Capital, SanPaolo IMI, Banca Leonardo, Alpitour si Juventus FC.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.