Doar o zi ne mai desparte de incheierea pauzei competitionale! La sfarsitul acestei saptamani se reia intrecerea interna, odata cu finala Supercupei Romaniei, pe care o vor disputa campioana ultimului sezon, Steaua, si castigatoarea Cupei, Rapid. Practic, avem parte de o noua infruntare a echipelor care s-au batut in sezonul trecut si pentru titlu si pentru Europa, in conditiile in care ele s-au intalnit si in sferturile de finala ale Cupei UEFA. Ramane de vazut daca cele doua echipe vor trata partida programata sambata seara cu seriozitate, sau o vor privi doar ca pe un meci de incalzire pentru noul sezon competitional.

Sefii Stelei sustin ca nu ii intereseaza Supercupa…

In privinta partidei de sambata seara, stelistii sunt rupti in doua. Unii sustin ca nu-i intereseaza Supercupa Romaniei, in timp ce altii afirma ca este totusi un trofeu pentru care merita sa te lupti ca sa-l obtii. In acest sens, conducatorii gruparii din Ghencea se afla in prima parte a baricadei, in timp ce antrenorul Cosmin Olaroiu si capitanul Mirel Radoi se declara interesati de Supercupa.

"Nu ma intereseaza Supercupa. S-o ia rapidistii, ca mie nu-mi trebuie", sustine patronul Stelei, Gigi Becali, in timp ce managerul Mihai Stoica pare si el pe aceeasi lungime de unda, afirmand nu de mult despre Cupa Romaniei ca "este un trofeu pentru fraieri. Pe mine ma intereseaza doar campionatul". De altfel, latifundiarul din Pipera a anuntat ca nu va oferi jucatorilor sai nici un bonus financiar in cazul in care vor invinge Rapidul.

De partea cealalta, Mirel Radoi sustine ca Supercupa Romaniei este totusi un trofeu pe care ar dori sa-l castige, iar antrenorul Cosmin Olaroiu pare decis sa foloseasca cea mai buna formula de echipa sambata seara. De altfel, tehnicianul formatiei din Ghencea da de inteles ca nu-l lasa indiferent finala Supercupei si prin faptul ca le-a dat liber doar o zi elevilor sai dupa revenirea din stagiul de pregatire efectuat in Olanda. In aceasta seara, jucatorii Stelei vor intra in cantonament pentru intalnirea cu Rapid.

…dar rapidistii o vor

In ceea ce-i priveste, giulestenii n-au iesit in fata cu declaratii precum "nu ne intereseaza Supercupa", sau altele de genul asta. Elevii lui Razvan Lucescu afirma la unison ca doresc sa-si treaca in palmares orice trofeu pe care echipa il disputa, asa ca partida de sambata seara, cu Steaua, e tratata cu toata atentia. "Este un meci al orgoliilor", spun jucatorii de langa Podul Grant, dorind sa-si ia o noua revansa in fata stelistilor dupa titlul pierdut si eliminarea din sferturile de finala ale Cupei UEFA, care nu poate fi uitata chiar asa usor.

Marea problema a antrenorului Razvan Lucescu o constituie insa faptul ca nu va putea alinia impotriva Stelei cel mai bun "unsprezece". Asta deoarece Marius Constantin, Danut Coman, Vasile Maftei si Romeo Stancu sunt suspendati dupa eliminarile din meciul de pomina de la Petrosani, din ultima etapa a editiei trecute de campionat, pe care giulestenii l-au pierdut la "masa verde" cu 0-3.

In plus, Maldarasanu si Ionut Rada sunt accidentati si, tinand cont si de faptul ca Daniel Niculae, Pancu si Viorel Moldovan au plecat, pe teren se vor afla doar cativa dintre componentii Rapidului din sezonul precedent. In ceea ce priveste proaspata achizitie a giulestenilor, Ianis Zicu, sansele ca acesta sa evolueze sambata sunt extrem de reduse, avand in vedere ca jucatorul imprumutat de la Inter Milano se afla in urma cu pregatirea.

Steaua are cele mai multe trofee

Intalnirea de sambata seara reprezinta cea de-a treia pe care Steaua si Rapid o disputa in finala Supercupei Romaniei. Precedentele doua au avut loc in anii 1998 si 1999. Prima dintre acestea a fost castigata de Steaua, care a invins pe Rapid cu 4-0 in ’98, apoi, peste numai un an, giulestenii s-au razbunat, castigand cu 5-0 in fata unei formatii steliste care se afla pe atunci in plina deriva. Altfel, gruparea din Ghencea detine cele mai multe Supercupe, patru (castigate in 1994, 1995, 1998 si 2001), fiind urmata de Rapid, cu trei astfel de trofee dobandite in 1999, 2002 si 2003. In rest, doar Dinamo a mai castigat o data Supercupa (anul trecut), cand a invins Steaua cu 3-2.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.