Dupa stagiile de pregatire din Austria si Olanda, antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, se intoarce, astazi, in tara pentru a pregati partida din Supercupa cu Rapid, de simbata. Tot in aceaste zile va fi facut public lotul echipei din Ghencea pentru competitiile europene si pentru noul sezon al Ligii I. Tehnicianul stelist sustine ca nu l-au interesat foarte mult rezultatele meciurilor amicale.

Cosmin Olaroiu va fi nevoit sa definitiveze, in cursul acestor zile, lotul pe care se va baza de-a lungul urmatorului sezon. El a spus, la revenirea din cantonamentul de la Kaprun, ca pina la meciul din turul doi preliminar al Ligii Campionilor trupa ros-albastrilor va mai suferi modificari. Dintre noile achizitii, Saban si Gigel Coman par singurii care isi pot face loc in primul unsprezece, insa momentan ei sint inca in urma cu pregatirea fizica.

Altfel, Badea si Panait s-au dovedit a fi departe de concurentii lor Iacob, respectiv, Goian, iar Drida, aproape sigur nu va fi pastrat in lot. Antrenorul stelist ia in considerare numarul mare de meciuri pe care Steaua le va disputa anul acesta in cazul calificarii in grupele Champions League. El va fi nevoit sa ga- seasca solutii de rezerva in cazul eventualelor indisponibilitati sau stari de oboseala survenite la jucatorii din echipa standard.

In aceasta logica, Olaroiu sustine ca nu il ingrijoreaza rezultatele mai modeste din meciurile amicale, importante fiind relatiile de joc formate intre toti componentii lotului, nu doar intre titularii de baza. Cele mai multe probleme sint pe partea dreapta a apararii, unde pina acum nici Petre Marin, nici Daniel Balan nu au dat randament, iar Klemi Saban nu poate inca sa evolueze nouazeci de minute.

Meciul de Supercupa cu Rapid este pentru stelisti un ultim test inainte de startul sezonului. In viziunea oficialilor din Ghencea, singurul cistig din partida cu giulestenii este acela ca Olaroiu va putea sa observe cum se comporta echipa in fata unui adversar puternic.

Silenzio stampa

Lotul Stelei s-a intors, ieri, din Olanda fara antrenorul Olaroiu si fara managerul general, Mihai Stoica, plecati in Slovenia pentru meciul ND Gorica - Linfield. Jucatorii au refuzat dialogul cu presa din cauza scandalului in care a fost implicat portarul Carlos, despre care s-a scris ca a baut in cantonament.

Victorie de final

Steaua a invins, marti, cu 2-1, pe NAC Breda, in ultimul amical din aceasta vara. Olaroiu a inceput meciul intr-o formula apropiata de echipa standard pentru sezonul viitor: Carlos - Petre Marin, Goian, Ghionea, Nesu - Nicolita, Lovin, Paraschiv, Bostina - Dica, Iacob. Pentru stelisti au marcat Dica, in minutul 20, si Iacob, zece minute mai tirziu.

Pace cu Dragomir

In urma cu o luna, Gigi Becali declara ca vrea sa-l dea jos de la Liga pe Dumitru Dragomir, motivul fiind drepturile de televizare pe care seful LPF voia sa le acapareze. "Nu mai vreau ca Mitica sa faca ce vrea cu averea mea. M-am certat cu el si vreau sa-l dau jos de la Liga Profesionista de Fotbal", a rabufnit Gigi Becali cind a aflat de initiativa legislativa depusa de Dragomir la Camera Deputatilor.

In prezent, finantatorul Stelei s-a mai linistit si afirma ca a uitat intreaga poveste: "Am vorbit cu Mitica si ne-am impacat. Ramine prietenul meu si ne ajutam in continuare. El a vrut atunci sa faca ceva si nu i-a iesit. Ce a fost, a fost".

Drida, revendicat

AS Romvest Arad sustine ca Jiul Petrosani a perfectat ilegal intelegerea cu Steaua Secretarul clubului petrosanean, Marian Spiru, a reactionat sarcastic la acuzele aradenilor de la AS Romvest Arad, care contesta transferul lui Adrian Drida la Steaua: "Totul a fost facut legal. Ca la fiecare mostenire, se mai trezeste cite un nepot sa revendice ceva in plus. Sintem satui de atitea aberatii".

Insa, conform actelor de transfer dintre clubul aradean si cele doua grupari din prima liga, jucatorul Adrian Drida a fost detinut in coproprietate. Intr-un act aditional al transferului lui Drida la Jiul, datat in 1 august 2005, se stipuleaza ca Romvest detine 25 de procente din cota jucatorului, iar hunedorenii se obliga sa instiinteze in scris si sa solicite acordul scris si stampilat al clubului Romvest in cazul unui transfer.

Oficialii formatiei aradene sustin ca dreptatea este de partea lor. "Nu a fost respectat contractul. Am primit in banca un ordin de plata de la Jiul cu suma de 25.000 de RON, aproximativ 7.000 de euro, in care scrie cota de transfer Adrian Drida. Era datat 10 iulie. La negocieri nu am participat si nu ne-am dat acordul"", a declarat Ioan Ienciu, presedintele gruparii aradene. AS Romvest a notificat Liga Profesionista de Fotbal, Steaua, Jiul si a depus un memoriu la Federatia Romana de Fotbal.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.