Rezolvarea transferului lui Ryan Griffiths a avut darul de a-l mai linisti pe Razvan Lucescu, care a transmis o serie de semnale de alarma cu privire la efectivul redus. In acest moment, el are 21 de jucatori, cu unul mai putin fata de cit a spus la inceputul sezonului ca isi doreste. Tehnicianul mai are nevoie de un atacant pentru a avea dubluri pe fiecare post.
La inceputul perioadei de pregatire, Razvan Lucescu spunea ca, pentru a face fata in cele trei competitii in care este implicata echipa sa, campionat, Cupa RomRevenirea printre visinii a lui Griffiths i-a readus optimismul lui Razvan, lotul Rapidului cuprinzind in acest moment 21 de jucatori. Pentru a se indeplini cererea lui Lucescu junior de la inceputul sezonului, conducerea trebuie sa mai aduca un atacant. La o prima analiza, situatia pe compartimente la Rapid este satisfacatoare.

PORTARI

La acest capitol, clubul din Giulesti sta destul de bine, Razvan Lucescu avind la dispozitie doi portari de valoare. Titularul incontestabil al postului este Danut Coman, dar Mihai Minca sta la cotitura, si se pare ca a depasit lipsa de forma din sezonul trecut, evolutiile foarte bune ale acestuia din ultimul timp creind concurenta mult dorita de orice antrenor.

FUNDASI

Sistemul de joc cu trei aparatori agreat de tehnician pare a fi unul dintre punctele forte ale echipei. Astfel, tripleta defensiva din sezonul trecut, M. Constantin - Maftei - I. Rada, nu va mai fi in totalitate aceeasi, din cauza accidentarii ultimului. Locul acestuia a fost luat de Sapunaru, care pare ca joaca de-o viata in Giulesti. Tot ca fundas evolueaza si Danut Perja, acesta dovedindu-se a fi o solutie viabila ori de cite ori a fost nevoie de el, dar si Nicolae Constantin, care, in functie de natura jocului, poate evolua si ca atacant.

MIJLOCASI

Razvan Lucescu prefera sa joace cu patru mijlocasi, ceea ce necesita prezenta in lot a opt jucatori de acest profil pentru a avea dubluri pe fiecare post. Flancul sting este acoperit, Artiom Karamian, titularul obisnuit, fiind amenintat de Ionut Stancu. La capitolul mijlocasi centrali, Rapidul sta destul de bine, avindu-i la dispozitie pe Grigore, Dica, Romeo Stancu si Maldarasanu, acesta din urma fiind disponibil abia din septembrie. O mica problema ar putea aparea pe flancul drept, acolo unde Badoi nu are rival, dar acest lucru nu pare a fi un impediment datorita constantei acestuia.

ATACANTI

Venirea lui Griffiths pare ca a rezolvat problema din ofensiva Rapidului, acesta evoluind pe locul lasat liber de Moldovan, acela de virf impins. Dublura acestuia ar putea fi Andrei Petrescu. Pentru cele doua posturi din atac se lupta Buga, Negru, Burdujan si Vasilache. Dintre acestia, doar primul se pare ca are locul de titular asigurat.

Ostahie, la rind

El dezminte spusele lui Valvis In urma cu citeva zile, Jean Valvis declara: "Sponsorul principal al echipei a fost ales pe baza de favoritism". Cel in cauza, Dan Ostahie, presedintele Altex si totodata unul dintre actionari, a tinut sa dea un raspuns acuzelor lansate de patronul La Dorna. Cea mai deranjanta acuza facuta de omul de afaceri greco-elvetian a fost aceea conform careia suma care figureaza in contractul de sponsorizare ar fi de 2,2 milioane de euro, si nu 3 milioane, asa cum au anuntat oficialii din Giulesti.

"Noi sintem o firma serioasa si nu ne permitem sa mintim in privinta contractului cu Rapid. Dam 3 milioane de euro pe trei ani", a contracarat Ostahie. Acesta a tinut sa explice si modul in care compania sa a fost aleasa ca sponsor principal. "Contractul nu a fost facut pe favoritisme, asa cum spune domnul Valvis, pentru ca noi nu aveam puterea sa influentam majoritatea actionarilor", a incheiat presedintele Altex.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.