Cele mai galonate echipe din campionatul Ucrainei, Sahtior Donetk si Dinamo Kiev, au "inchis" sezonul trecut de campionat cu intalnirea contand pentru barajul la castigarea titlului. Acum, tot aceste doua grupari au deschis noua stagiune, ele disputand finala Supercupei Ucrainei. Daca elevii lui Mircea Lucescu au reusit sa castige barajul si sa cucereasca astfel campionatul, de data aceasta cei care s-au impus au fost dinamovistii.

Detinatoarea Cupei a reusit sa deschida scorul rapid prin sarbul Markovici, care l-a invins pe portarul "minerilor", Latstuvka, cu un sut din afara careului. Sahtior a echilibrat in cele din urma disputa, insa fara a-si crea prea mari ocazii la poarta celor din Kiev.

In consecinta, tot kievenii au fost cei care au controlat ostilitatile in partea secunda a meciului si in minutul 60 acestia au avut sansa majorarii scorului. Leonardo l-a faultat in propria suprafata de pedeapsa pe Correa, dar brazilianul Rodolfo a ratat lovitura de la 11 metri, sutand peste poarta. Pana la final, elevii lui Demianenko au reusit sa mai inscrie o data prin Milevski in minutul 87. De partea cealalta, singurele ocazii pe care le-au avut in repriza a doua elevii lui Mircea Lucescu au fost sutul in "transversala" a lui Fernandinho (min. 50) si reluarea lui Brandao scoasa de pe linia portii de Kadduri. Dintre romani, la Dinamo Kiev Cernat a ramas pe banca de rezerve pe tot parcursul celor 90 de minute, in timp ce "Il Luce" a inceput cu Rat si Marica titulari, insa primul a fost schimbat la pauza cu Sevciuk.

Serghei Rebrov, cel mai bun jucator din Ucraina

Atacantul echipei Dinamo Kiev, Serghei Rebrov (care a facut parte din reprezentativa Ucrainei la Cupa Mondiala din Germania) a fost desemnat cel mai bun fotbalist din campionatul ucrainean in sezonul 2005-2006. In varsta de 32 de ani, Rebrov este cel mai bun marcator din istoria clubului Dinamo Kiev, inscriind 106 goluri in 216 meciuri. La Cupa Mondiala din aceasta vara, competitie la care Ucraina a participat pentru prima data in istoria ei, Rebrov a marcat un gol in partida cu Arabia Saudita. Dupa ce a jucat pentru Dinamo Kiev in perioada 1992-2000, Serghei Rebrov s-a transferat in Anglia, unde a evoluat pentru formatiile Tottenham si West Ham United, revenind anul trecut la gruparea din capitala Ucrainei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.