Fanii au iesit in strada pentru a protesta, cluburile fac apel la sanctiunile fara precedent, „mai dure decit capul lui Zidane”, iar jucatorii isi cauta alte slujbe

"La 120 de ore dupa cea mai fericita zi de la Cupa Mondiala, fotbalul italian a trait nefericita zi a primei retrogradari, istorice, a echipei Juventus in Serie B, cu 30 de puncte handicap, alaturi de Fiorentina si Lazio, iar AC Milan ramine in prima divizie, cu un handicap de 15 puncte", scrie "Corriere della Serra". "Revolutia de la 14 iulie", titreaza si editorialistul cotidianului "Il Messagero", comentind in aceeasi cheie deciziile justitiei sportive: "Lumea s-a intors pe dos in ziua in care francezii sarbatoresc caderea Bastiliei. Partizanii amnistiei au primit o serie de lovituri de cap mult mai violente decit cea a lui Zidane", scrie sursa citata.

"Puternica lovitura", titreaza cu majuscule "Gazzetta dello Sport", reamintind ca toate cluburile implicate vor face astazi apel la aceasta decizie, pentru ca recursul sa se pronunte inainte de 24 iulie, data-limita impusa de UEFA pentru anuntarea echipelor care vor reprezenta Italia in cupele europene. "Imagini ale unui cutremur de pamint", noteaza "La Repubblica", anticipind ca in apel vor exista "puternice reduceri ale pedepselor".

Aminarea sentintei, vineri spre miezul noptii, nu a impiedicat suporterii sa iasa in strada. Cei mai vehementi, recunoscuti pentru simpatiile neonaziste, au fost cei de la Lazio. Acestia au protestat in fata hotelului in care s-a citit sentinta. Fanii Juventusului s-au dus la sediul clubului, manifestari de strada existind si la Florenta.

"Este stupefiant"

Nemultumiti au fost si conducatorii gruparilor sanctionate, toti considerind exagerat cuantumul pedepselor. Fiorentina considera sentinta "profund injusta". Presedintele clubului Juventus, Giovanni Cobolli Gigli, a declarat ca se astepta la un verdict mai echilibrat: "Este stupefiant, vom face apel la Consiliul Federal".

"Vom depune un apel, cu certitudinea ca judecata va fi radical modificata in apel, cu recunoasterea absolutei corectitudini a societatii noastre", a anuntat si AC Milan intr-un comunicat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.