Joi seara, Dinu Vama a obtinut acordul lui Cristea pentru a veni in Giulesti, urmind sa-l inlocuiasca pe Griffiths, considerat prea scump. Andrei trebuia sa semneze ieri actele pentru a pleca cu Rapid in turneu, dar transferul depinde de rezultatul noilor tratative cu australianul, care nu se finalizasera inca. Gigi Becali si-a dat acordul ca atacantul sau sa mearga in Giulesti.

Transferul lui Andrei Cristea trebuia sa fie lovitura verii pentru Farul. Constantenii au inaintat Stelei o oferta clara, iar patronii Bosinceanu si Gigi Becali batusera palma pentru trecerea lui Cristea din Ghencea la echipa de pe litoral. Tranzactia era aproape incheiata, "marinarii" fiind de acord sa plateasca banii pentru atacant. Cristea a refuzat insa sa accepte transferul la Farul.

"Sint niste oameni deosebiti si s-au purtat extraordinar cu mine. Nu pot deocamdata sa spun da", a declarat atunci Cristea, stelistul dorindu-s i sa isi gaseasca un angajament la o formatie din straina- tate. Cei de la Rapid s-au bagat ulterior pe fir, demarind negocierile cu Steaua. Gigi Becali si-a dat acordul ca atacantul sa se transfere in Giulesti. Joi seara, oficialii Rapidului au discutat si cu jucatorul, care a acceptat imediat oferta alb-visiniilor.

Ieri urma sa se parafeze actele de transfer, iar stelistul sa plece cu echipa in Franta in turneul de pregatire disputat de giulesteni. Transferul a ramas in aer, jucatorul nefiind cautat de oficialii Rapidului pentru a se alatura lotului. De vina sint noile negocieri dintre Rapid si Constantin Iacov asupra transferului lui Griffiths, considerat in acest moment prea scump de Dinu Vama, aflat in vacanta in timpul perfectarii acelei tranzactii.

Daca australianul ramine in Giules ti, transferul lui Cristea va pica. Contactat telefonic, impresarul Dumitru Tudor a precizat: "Eu nu stiu nimic de Rapid, eu am oferta pentru Cristea din Rusia. Sper ca saptamina viitoare sa-l duc pe Andrei acolo".

MIHAI STOICA:" Cristea se va transfera la o echipa din tara, dar nu la Farul"

ANDREI CRISTEA:" Nu am semnat cu nimeni, eu ma pregatesc in continuare si astept o oferta concreta. Pina acum, nu am avut decit discutii, dar nu s-a intimplat nimic. Traim in RomAnia si asta ne ocupa tot timpul. Daca cei de la Farul nu ma mai vor asa cum am auzit ca au spus, atunci asta este. Eu le doresc multa bafta si sa treaca de Auxerre.

Tudor neaga

Impresarul Dumitru Tudor a explicat ca nu exista un conflict intre el si managerul Stelei, Mihai Stoica. "Il cunosc de prea mult timp pe Gigi Becali si il respect prea mult ca sa intru in polemica cu cineva de la Steaua. Il respect pe Mihai Stoica pentru ca e baiat destept si stie sa se descurce in viata, dar mai bine mi-ar da un telefon decit sa spuna ca am zis eu ceva de transferul lui Saban. Nici nu am avut habar de acest jucator", a spus Tudor.

Schimb cu Todoran

Transferul lui Andrei Cristea la Farul ar fi fost si pentru gruparea din Ghencea o oportunitate de a aduce un fotbalist dorit inca din iarna. Mijlocasul Dinu Todoran a fost vizat de Steaua pentru un transfer, dar s-a lovit de refuzul lui Bosinceanu. Cum patronul Farului l-a dorit acum pe Cristea, Gigi Becali l-a cerut la schimb pe Todoran. Tranzactia a picat din cauza faptului ca Andrei Cristea nu a mai semnat cu Farul.

Sicanele lui Vama

Conducatorul rapidist Dinu Gheorghe este un specialist al tergiversarilor si al anularii transferurilor. Primul vizat a fost sezonul trecut atacantul Adrian Iordache. Acesta semnase cu Rapid, dar urma sa primeasca un salariu imens, circa 170.000 de dolari. Vama a anulat transferul pentru ca gasise o solutie mai ieftina numita Mara. Acum, Dinu Gheorghe se pregateste sa faca acelasi lucru cu Griffiths, aranjind sa-l aduca pe Cristea.

Farul a renuntat

Pentru Andrei a picat varianta Farul. Constantenii s-au saturat sa-l tot astepte si au decis sa renunte la aducerea lui. "Noi l-am vrut, dar el nu ne-a vrut pe noi. In acest context am decis ca jucatorul nu ne mai intereseaza. Farul nu este pentru nimeni ultima solutie", a declarat Florentin Chiforeanu, directorul executiv al constantenilor.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.