In umbra deasa a turneului final al Campionatului Mondial din Germania, primele meciuri ale competitiei UEFA - Intertoto au trecut neobservate. E firesc sa fie asa, disputele din Germania polarizand atentia intregii lumii fotbalistice dar e nedrept; nedrept pentru ca la esaloanele lui inferioare fotbalul isi duce existenta normala si ea constituie baza pe care se cladesc, prind radacini viguroase, viitoarele performante. Asa si cu Cupa UEFA - Intertoto.

Ea a debutat la putine zile dupa startul Mondialului, iar din tara noastra a fost desemnata o singura echipa sa participe, Farul Constanta. Putin, foarte putin s-a scris despre "traseul" parcurs pana acum de Gurita, Barbu, Moldovan si coechipierii lor. Dar Farul si-a vazut de treaba ei si a facut-o bine.

Mai intai a cazut sa joace un dublu meci cu Pobeda Prilep, echipa din Macedonia care a eliminat-o nu prea demult pe Universitatea Craiova! Avertizata de isprava macedonenilor, Farul a tratat partidele cum se cuvine, le-a castigat pe amandoua si s-a calificat mai departe, iar acest "mai departe" a insemnat un dublu meci cu Lokomotiv Plovdiv, una din puternicele formatii din tara vecina. In prima intalnire, de la Constanta, disputata pe o ploaie torentiala, echipa pregatita de Vukotici a castigat cu 2-1, asa ca returul trebuia sa hotarasca echipa care se califica. Bulgarii au marcat primii si se parea ca soarta calificarii este pecetluita. Dar n-a fost asa, pentru ca Gheara a reusit egalarea si odata cu ea calificarea.

Urmatoarea confruntare este insa foarte dificila pentru ca adversarul va fi unul din tara finalistei CM din Germania, Franta. Este vorba de fosta campioana din Hexagon, Auxerre, echipa la care a fost transferat in aceasta vara rapidistul Daniel Niculae. Acesta a si amenintat ca va cauta sa se razbune pe Farul, echipa care a stopat Rapidul din drumul sau spre titlul de campioana prin acel rezultat de egalitate, 0-0, de pe Stadionul Giulesti! Farul nu trebuie sa se teama prea mult de ce spune Daniel Niculae, dar nu trebuie nici sa uite ca Auxerre este o echipa de vreo trei ori mai puternica si decat Pobeda Prilep si decat Lokomotiv Plovdiv. Mingea este insa rotunda si-i dorim Farului sa aiba aceiasi evolutie deosebita pe care ne-a aratat-o si CFR Cluj Napoca in vara trecuta. Cu un an in urma clujenii au trecut de Saint Etienne dar s-au impotmolit la Lens. Poate ca Farul va pasi in primul tur al Cupei UEFA. De ce nu?


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.