Dinamo s-a impus lejer in fata celor de la Hibernians. Maltezii nu au reusit sa le puna nici un fel de probleme ciinilor, pe toata durata partidei acestia reusind sa-i dea batai de cap lui Moss doar o singura data. Introdus la pauza, Ganea a rezolvat meciul, in urma a doua pase de gol. Au punctat Danciulescu, Radu si Niculescu, de doua ori

Pina sa-si aleaga ziaristii maltezi adversara lui Hibernians, avind ca varinte de raspuns Steaua, Dinamo, Rapid sau Bucuresti, Danciulescu a si deschis scorul. Catalin Munteanu a executat o lovitura libera de la 20 de metri lateral dreapta, portarul Muscat s-a dovedit sec, iar ciinii si-au linistit debutul in UEFA.

Epoca Rednic, in varianta oficiala, incepea bine. Moss, Blay, Tames si Paduretu au fost implanturile Puriului fata de Dinamo din colectia trecuta. Niculescu a ramas acelasi. De la ticul cu trasul jambierelor peste genunchi pina la jocul cu spatele la poarta si loviturile libere executate perfect. Apararea cu Radu Stefan linga Moti a adus si ea un aer de amintire, atunci cind Scerri a fost aproape de egalare.

In rest, in prima repriza, doar bara aceluiasi Claudiu, cartonasul lui Moti si suturile aiurea ale lui Margaritescu. La pauza a intrat Ganea. Assist o data, assist de doua ori si s-a facut 0-3. La finalizare, Niculescu. Cade linistea normala. Se scot de la pastrare frazele cu ospatari, frizeri si functionari, insa Ganea ramine acelasi. Se zbate si centreaza iar pentru Niculescu, insa acesta reia in portar. De plictiseala urca si fundasii, iar Radu Stefan se lipeste la gol. Incearca si Moti, dar loveste doar bara. Victorie linistita, urmeaza declaratiile despre inceputuri de drum si Champions League.

Cosmin Moti a fost eliminat

In secundele de prelungire ale partidei, Cosmin Moti l-a faultat pe Andrew Coehn. Maltezul a avut o reactie nervoasa, busculindu-l pe fundas. Arbitrul i-a chemat pe amindoi la ordine, insa romanul a facut un gest de iritare, lovind in minge desi jocul era oprit. Centralul rus a decis sa faca exces de zel, aratindu-i cartonasul galben lui Moti. Fiind al doilea, acesta a fost eliminat si va lipsi la retur. Interesant este ca maltezul nu a primit nici un avertisment.

Pascovici, pe tusa

Incomplet refacut, Cosmin Pascovici a facut deplasarea in Malta, insa nu a fost inclus de Mircea Rednic nici macar pe foaia de joc. Cel poreclit Rechinul a urmarit meciul din tribuna, alaturi de alti jucatori care nu au fost nici rezerve, Pacurar si portarul Oltean. "Nu sint pus la punct cu pregatirea fizica. Asa ca mai bine stau in tribuna decit sa incurc", a spus ex-constanteanul. Pascovici este incomplet refacut, el avind de luptat cu o accidentare inca din timpul turneului pe care Dinamo l-a intreprins in Franta, la Albertville. El a facut, de altfel, un meci foarte slab in marele test al pregatirilor, cel impotriva lui Olympique Marseille, atunci cind Mircea Rednic a fost nevoit sa-l inlocuiasca dupa doar un sfert de ora de joc, dupa ce gresise la golul francezilor. In locul sau a jucat acum, ca si atunci, Pulhac, iar acesta a facut-o destul de bine.

Ganea, cel mai bun

Inainte de meci, Mircea Rednic spusese ca Ganea va fi doar rezerva cu Hibernians. Si s-a tinut de cuvint, chiar daca pentru asta a avut si un schimb de replici cu atacantul la antrenamentul oficial. De-abia la pauza Ganezul a fost introdus, dupa o prima repriza in care lucrurile nu mersesera chiar excelent. El a facut cuplu ofensiv cu Niculescu, Danciulescu preluind rolul mijlocasului ofensiv. Ganea si-a facut repede simtita prezenta. In minutul 58, el a intors toata apararea maltezilor inainte de a pasa surprinzator pentru Niculescu, care a inscris. Doua minute mai tirziu faza s-a repetat, numai ca pasa a fost si mai frumoasa. Veteranul s-a mai facut remarcat prin citeva actiuni individuale, una dintre ele fiind finalizata cu un sut de la 30 de metri, care a trecut putin pe alaturi.

Radu a spart gheata

In minutul 82, Dinamo a reusit sa inscrie ultimul gol al meciului. Cea de-a patra reusita a ciinilor a fost semnata de Radu Stefan. Aflat la prima prezenta in cupele europene, tinarul fundas central a spart gheata in tricoul ciinilor, acest gol fiind primul pentru el la echipa mare. Jucatorul este un produs 100% al clubului din Stefan cel Mare.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.