Locul 9 in lume in clasamentul echipelor de club. Un parcurs senzational in cupele europene sezonul trecut, curmat in duelul fratesc din sferturi. Feyenoord, Rennes, PAOK, Sahtior, Hertha sau Hamburg, aliniate si executate. Asa ca o corvoada de genul Sliema trebuia onorata. Chiar daca a fost inutila. Giulestenii n-au avut ce sa faca si i-au batut pe maltezi. Cu 5-0

De ce? Cam asta e intrebarea care a inceput sa se puna prin Giulesti. De prin minutul 20. Marcase Nae Constantin, cel trecut atacant doar din amintirea trecutului de la Petrolul. Intre timp se mai petrecusera citeva lucruri interesante. In minutul 3, Buga ramasese pe ginduri. Sutase din trei metri peste poarta, dar avea in minte lucruri mult mai importante. Omul sau de marcaj il convinsese sa si-l faca asociat la afacerea cu anvelope de bicicleta.

Nicolae Grigore n-a fost prea incintat de discutiile despre arta culinara dintre specialistii de la mijloc si si-a facut drum in fata pentru un gol. Buga, dupa ce a stabilit capitalul firmei romano-malteze, a marcat si el unul. Degeaba, pentru ca nici macar nu se contabilizeaza in ierarhiile UEFA.

Pina la urma, rapidistii i-au convins pe oaspeti sa incerce si fotbalul. Maltezii au aprobat, dupa ce li s-a explicat ca nu-i asa de greu. Si un fundas central a reusit o executie frumoasa: 5-0 pentru Rapid. Portarul adversarilor pare nemultumit de apararea sa. Atit cit poate fi nervos un om pentru care priza e ceva pe care scrie 220, iar reflexele ii apartin unuia, Pavlov.

Visiniii puteau sa se teama de el, avind in vedere ca, dupa fizic, parea exact genul de jucator care declanseaza o bataie intr-un amical de vara. Si aici parea cazul. Si antrenorul sau si-a dat seama si l-a schimbat la pauza. Amenda? Ce-ar putea fi mai drastic decit interdictia la cheesburgeri timp de o saptamina. Dar, asta e viata. UEFA are citeodata un simt al umorului deosebit de ciudat.

Sustinuti si de Malda

Inca nerefacut dupa o accidentare, Marius Maldarasanu a tinut totusi sa fie alaturi de colegii sai la debutul oficial al noului sezon. Mijlocasul giulestean a venit imbracat lejer, in treningul cu insemnele clubului si a avut un comportament in ton cu atmosfera patidei. Malda a fost foarte bine dispus, urmarind de pe banca incalzirea coechipierilor sai si facind glume pe seama lor impreuna cu un oficial.

Pregatesc revansa

Giulestenii pleaca astazi in Franta pentru un nou stagiu de pregatire ce se va intinde pina miercurea viitoare. Ei vor reveni in Romania cu trei zile inainte de Supercupa cu Steaua, programata pentru data de 22 iulie la ora 21. Desi suporterii rapidisti au fost initiatorii tentativei de boicotare a Supercupei, ei isi doresc in acelasi timp o revansa pentru esecul din fata ros-albastrilor inregistrat in sferturile Cupei UEFA.

Si-au premiat juniorii

Inainte de inceperea meciului cu maltezii, pe gazonul stadionului Giulesti, echipa de juniori B a Rapidului a fost premiata de conducerea clubului. Intimpinati cu aplauze de fanii prezenti la meci, tinerii jucatori au primit cite o diploma si un plic cu bani. Motivul recompensarii juniorilor antrenati de Florica Draghici a fost cistigarea titlului de campioni nationali editia 2005-2006, fara a cunoaste deloc gustul infringerii. "Merita din plin felicitarile", a spus antrenorul.

MUGUREL BUGA:
"Ma bucur ca am inceput cu dreptul acest sezon in cupele europene. Desi am intilnit un adversar mai slab cotat ca noi, nici o clipa nu l-am subestimat, iar asta ne-a ajutat ca sa ne impunem categoric"

Griffiths, pe tusa

Australianul Ryan Griffiths, adus in Grant cu surle si trimbite de la concitadina FC National, a ratat debutul in tricoul Rapidului. Cel din partea caruia se asteapta sa fie un inlocuitor pe masura lui Daniel Niculae a absentat din cauza unei contracturi musculare, suferite la ultimul antrenament inainte de confruntarea din Cupa UEFA cu maltezii de la Sliema Wanderers. Astfel, tehnicianul Razvan Lucescu a fost nevoit sa apeleze la serviciile veteranului Nae Constantin, care a demonstrat si in precedenta campanie europeana a Rapidului ca poate evolua cu succes atit fundas, cit si atacant. (Luigi Paduretu)

Coman a jucat cu infiltratii

Si portarul Daniel Coman a fost la rindu-i ocolit de sansa. El a aparat buturile giulestenilor pe toata durata partidei, cu infiltratii, din cauza unei accidentari suferite in stagiul de pregatire din Elvetia. Goalkeeperul a insistat sa fie prezent pe teren, chiar daca staff-ul medical l-a sfatuit ca nu trebuie sa riste, mai ales ca nu era un meci cu miza foarte mare. Coman a strins insa din dinti si a fost pe teren.

Marius Constantin: A fost o echipa modesta, iar acest joc a reprezentat un antrenament inaintea supercupei cu Steaua. Speram sa le dam si lor tot 5 goluri

Daniel Coman: Pentru un portar e destul de greu sa joace intr-o asemenea partida cind nu e pus la treaba

Cristian Sapunaru: M-am simtit fotbalist. Rapid e echipa la care mi-am dorit sa joc dintotdeauna


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.