Presedintele sud-african Thabo Mbeki jura ca, in tara sa, pregatirile pentru World Cup 2010 se desfasoara conform planurilor. Dar cotidianul german "Bild" a scris ca, in realitate, lucrurile stau cu totul altfel si ca exista planuri secrete in "tolba" lui Sepp Blatter, conform carora urmatorul campionat mondial de fotbal se va desfasura tot in Germania, "daca lucrurile nu merg in directia dorita in Africa de Sud".

Pare o absurditate, dar un lucru e sigur: constructia celor patru noi stadioane din aceasta tara nici macar nu a inceput. Mai mult: la Cape Town nu a fost gasit terenul pentru construirea arenei. De asemenea, ramin inca nerezolvate problemele de infrastructura si cele legate de siguranta. La fel, nu e sigura nici finantarea din partea statului african a organizarii intregului campionat din 2010. Thabo Mbeki sustine, insa, ca "vom respecta toate intelegerile facute cu FIFA". Iar Blatter nu poate decit sa spere si sa ii spuna presedintelui sud-african ca "intreaga lume are incredere in voi".

Totusi, FIFA isi trage spuza pe turta ei. Potrivit "Bild", vinzarea biletelor la mondialul sud-african ar merge in miinile nemtilor: "FIFA i-a oferit aceasta misiune secretarului general al federatiei germane de fotbal, DFB, de asemenea vicepresedinte al comitetului de organizare a campionatului recent incheiat, Horst R.Schmidt".

"Bild" mai sustine ca, daca la Cape Town lucrarile nu se vor urgenta, atunci trebuie gasita imediat o alta tara care sa gazduiasca viitoarele competitii fotbalistice din 2010. "Asul din mineca" par sa il aiba Statele Unite, dar in pole-position ar fi si Germania. Purtatorul de cuvint al FIFA, Markus Siegle, a tinut sa precizeze, totusi: "Mondialul din Germania a fost nemaipomenit. Totusi, urmatorul se va tine in Africa de Sud".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.