Elevii lui Cosmin Olaroiu intra in linie dreapta pentru Champions League. Dupa disputarea primei manse a turului intii preliminar, stelistii isi cunosc in mare masura primul oponent european si se pregatesc pentru partida de pe 26 iulie impotriva ex-iugoslavilor. Echipa slovena a invins la Belfast cu 3-1 pe Linfield si se gindeste deja la meciul cu Steaua.

Campioana Sloveniei a trecut, marti seara, de FC Linfield cu scorul de 3-1 si are prima sansa sa se califice in turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Pentru Gorica au marcat Demirovici (14, 27) si Sturm (66), in vreme ce nord-irlandezii au reusit sa puncteze prin Dickson, din penalty, la inceputul reprizei a doua. Returul se va disputa pe 19 iulie in Slovenia, dar elevii lui Pavel Pinni se pregatesc deja pentru confruntarea cu Steaua.

Intilnirea dintre ros-albastri si echipa slovena a fost anticipata imediat dupa tragerea la sorti de Cosmin Olaroiu. El a declarat in ultima vreme ca singurul meci la care se gindeste este cel cu Gorica, Supercupa de simbata viitoare cu Rapid fiind un antrenament pentru meciul cu slovenii, programat pe 26 iulie la Bucuresti. ND Gorica este obisnuita cu prezentele in preliminariile Ligii Campionilor.

Anul trecut, slovenii au pierdut calificarea in turul doi dupa o dubla mansa cu albanezii de la Sportclub Tirana. Gorica a cistigat ultimele doua editii de campionat si are doi reprezentant i la echipa nationala, fundasul Jokiŕ Bojan si mijlocasul Komac Andrej. Cei doi au evoluat contra Rom
Au tribune mici

Daca vor trece de Linfield, slovenii de la Gorica vor juca impotriva Stelei pe un stadion de 3.000 de locuri, fara nocturna. Acest lucru se datoreaza faptului ca fotbalul nu este sportul numarul 1. Altfel, desi a luat fiinta in 1947, acelasi an in care a fost fondat si clubul Steaua, ND Gorica este o echipa care nu a reusit nici o performanta europeana notabila.

Rapid n-a avut probleme

In 2002, Gorica a fost eliminata din turul doi al Cupei UEFA de Rapid Bucuresti. Atunci, giulestenii s-au impus cu scorul general de 5-1, fara ca jucatorii sloveni sa marcheze vreodata. La Gorica, scorul a fost 0-2, dupa ce Schumacher a reusit o dubla pentru Rapid, iar la Bucuresti alb-visiniii s-au impus cu 3-1, Perja trimitindu-si atunci mingea in propria poarta.

Din echipa care a infruntat pe Rapid acum 4 ani, cinci jucatori se mai afla inca la Gorica. E vorba de Vasja ─imcic, Mitja Pirih, Miran Srebrnic, Simon ╔ivec si Jani ─turm. De asemenea, antrenorul Pavel Pinni antrena si atunci echipa din Slovenia.

"Ma asteptam sa fie slovenii"

Ros-albastrii au asteptat cu interes rezultatul meciului Linfield - Gorica, dorind sa vada care ar putea fi echipa pe care o vor intilni peste 13 zile. Majoritatea stelistilor au mizat pe sloveni, spunind ca acestia sint mult mai puternici decit nordirlandezii.

"Nu ne-am inselat. S-a vazut ca Gorica este o echipa mai tare decit Linfield. Stiam ca se vor impune si sint sigur ca vor merge mai departe. Doar un miracol ii mai poate ajuta pe cei de la Linfield sa remonteze handicapul din tur", a spus Goian. Fundasul stelist a vorbit despre perspectivele echipei sale in preliminariile Ligii Campionilor.

"Toata lumea asteapta sa ne calificam in grupe. Este clar ca trebuie sa facem o figura frumoasa si sa ajungem acolo unde trebuia sa fim de anul trecut. Atuul nostru este omogenitatea. Avem un grup foarte unit, care poate profita din plin de acest avantaj", a continuat cel poreclit Goe. Acesta a fost la unison cu antrenorul Cosmin Olaroiu, care a prevazut acelasi adversar.

Se vind abonamentele

Incepind de miine, la casa de bilete a arenei din Ghencea se pun in vinzare noile abonamente. Preturile sint la fel ca in sezonul trecut: peluze - 50 lei noi; tribuna a II-a - 100 lei noi; tribuna I - 150 lei noi; tribuna 0 - 300 lei noi.