Romania risca sa retrogradeze multe locuri deoarece a inregistrat rezultate modeste in ultimii patru ani, perioada monitorizata de forul international

Ieri a fost ultima zi in care nationala de fotbal a Romaniei s-a aflat pe locul 25 intre nationalele fotbalistice ale lumii, inaintea Bulgariei si Ucrainei si doar la o aruncatura de 13 locuri fata de noua campioana mondiala, Italia. FIFA va da astazi publicitatii noul top stabilit dupa criterii modificate, care sa rectifice anomaliile din ultimii ani. De exemplu, in clasamentul din mai 2006, Cehia ocupa locul doi, iar SUA pozitia a patra. Cele doua echipe nu au reusit sa treaca nici de faza grupelor la Cupa Mondiala, spre deosebire de Italia (locul 13 in clasamentul FIFA), finalista, si de Germania (locul 19), semifinalista.

"Cea mai importanta modificare in modul de calcul consta in faptul ca vor fi luate in considerare rezultatele din ultimii patru ani, in timp ce pina acum se aveau in vedere rezultatele din ultimii opt ani", se arata intr-un comunicat al FIFA.

Compensatoriu pentru unii, acest criteriu echivaleaza cu un dezastru pentru Romania, care, ramasa in fata televizorului la turneele finale, a inregistrat rezultate modeste in aceasta perioada. Clasamentul este extrem de important in stabilirea capilor de serie, pe baza carora se fac tragerile la sorti in urma carora se stabilesc adversarii din preliminariile si, eventual, turneele finale ale Campionatelor Europene si Mondiale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.