Elvetianul Roger Federer a castigat turneul de la Wimbledon, dupa ce l-a invins, cu scorul de 6-0, 7-6 (7/5), 6-7 (2/7), 6-3, pe spaniolul Rafael Nadal. Federer si-a adaugat in palmares un al optulea titlu de Grand Slam si se alatura in istoria tenisului unor jucatori precum Andre Agassi, Jimmy Connors sau Ivan Lendl.

Roger Federer a venit la Wimbledon din postura de superfavorit, avand 47 de victorii consecutive obtinute pe iarba. si, pana in finala, nu a avut nicio emotie in a se impune. Dar, in ultimul act, dadea piept cu ibericul Rafael Nadal, jucatorul care il batuse pe elvetian de sase ori in cele sapte intalniri.

"Acesta a fost foarte important pentru mine. Daca as fi pierdut, ar fi fost o lovitura grea pentru mine. Nadal s-ar fi impus si in Franta, si in Anglia dupa ce ar fi trecut de mine in finala, dar, din fericire, la Wimbledon eu am castigat. Pe iarba era singura mea sansa de a-l invinge, intr-un mod usor. Dar s-a dovedit a fi un adversar redutabil, care si-a imbunatatit foarte mult jocul pe aceasta suprafata", a comentat Federer.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.