Reprezentativa tarii-gazda a ocupat locul al treilea la Cupa Mondiala, in urma victoriei cu scorul de 3-1 obtinuta in fata Portugaliei. Un argument suficient pentru jucatori si suporteri de a-i cere selectionerului Jurgen Klinsmann sa continue pe banca tehnica a Mannschaft-ului

In general, finala mica a unei competitii de asemenea anvergura este privita ca un meci al ranitilor, de consolare, pe care echipele il joaca mai mult din obligatie. De data aceasta, Germania si Portugalia si-au dorit mult victoria, prima pentru ca a vrut sa incheie cu fruntea sus un turneu pe care l-a organizat perfect, iar cea de-a doua pentru ca a visat sa reediteze performanta din urma cu 40 de ani, cand generatia lui Eusebio obtinea bronzul turneului gazduit de Anglia. in lipsa unei mize reale deosebite, cele doua echipe au oferit un spectacol agreabil, care a confirmat traditia ca in astfel de jocuri se inscriu multe goluri. Antrenorii Jurgen Klinsmann si Luiz Felipe Scolari i-au tinut pe o parte dintre titulari pe margine, oferindu-le sansa sa joace unor fotbalisti care au lustruit banca de rezerve pe toata durata turneului sau au fost folositi mai putin. Astfel, intre buturile germanilor a reaparut Oliver Kahn, cel mai bun jucator al editiei de acum patru ani, al carui nume a fost scandat in repetate randuri de public.

Schweinsteiger, omul meciului

S-a jucat alert, fara presiune, singura nota discordanta facand-o Cristiano Ronaldo, care a fost huiduit aproape la fiecare atingere a mingii. Ca si in semifinala cu Franta, tanarul jucator al lui Manchester United a iritat tribunele prin simulari repetate, care insa nu l-au pacalit pe centralul Hiroshima. Prima repriza, desi nu a fost lipsita de ocazii, s-a incheiat cu un scor alb.

Actul al doilea a fost al lui Bastian Schweinsteiger, care in doar o jumatate de ora a facut uitate nereusitele anterioare de la acest turneu. Mai intai, el l-a invins pe Ricardo cu un sut din afara careului, la care portughezul a avut partea sa de vina, apoi l-a obligat pe fundasul Petit sa inscrie in propria poarta, si si-a desavarsit opera cu 12 minute inainte de final, cand a marcat un gol imparabil. Portughezii nu au renuntat la lupta, dorindu-si macar golul de aur, care a venit pe final, dupa o centrare de pe dreapta a lui Figo, fructificata de Nuno Gomes.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.