Un ziar de mare tiraj, si nu-i ziar de sport, "Wall Street Journal", a publicat zilele trecute un articol in care se arata, negru pe alb, ca jucatorul Marius Niculae a fost transferat de la Dinamo la Sporting Lisabona pentru suma de noua milioane de dolari! N-ar fi fost nici o nenorocire si am fi fost cu totii mandri ca "Sageata", cum a fost poreclit atacantul "cainilor rosii", ar fi valorat atat, pentru ca am fi vorbit si am fi scris de cel mai valoros transfer din fotbalul romanesc. Numai ca, alta-i buba, altu-i necazul!

In actele de la clubul din Sos. Stefan cel Mare exista o cu totul alta suma si ea este de vreo trei ori mai mica, adica numai trei milioane si doua sute de mii de dolari. Acum din doua, una:

• ori dinamovistii, smecheri nevoie mare, au primit toti banii, iar in documente au trecut mai putin pentru ca si Dinamo are nevoie de bani necontabilizati (bani negri!);

• ori portughezii mint cu nerusinare cand declara c-au platit de trei ori mai multi dolari ca sa-si mai acopere si ei unele cheltuieli neprevazute!

Unde poate fi adevarul?

Adevarul ca intotdeauna, cred eu ca este pe undeva pe la mijloc. Imi amintesc insa foarte bine ca la putin timp dupa transferul jucatorului, tatal lui Marius l-a acuzat pe Cristian Borcea ca minte cand afirma ca transferul s-a efectuat pentru trei milioane. Mai mult chiar, cei din "Groapa" au fost acuzati ca au falsificat si semnatura jucatorului in momentul cand acesta a devenit propietatea lui Dinamo si a iesit de sub tutela parintilor! Scandalul a tinut mai multe zile si a disparut din atentia opiniei publice odata cu racirea relatiilor dintre tata si fiu.

Acum el a reizbucnit, declansat fiind de portughezi si ramane de vazut daca va fi finalizat. Dar tare ma tem ca, desi fum nu iese fara vreun pic de taciune, acest scandal, la baza caruia stau destule milioane va fi inmormantat in fasa, asa cum au fost "lichidate" toate scandalurile privind banii in care au fost implicati conducatori de la clubul Dinamo.

Pe mine unul m-ar mira foarte tare daca va plati cineva "afacerea". In cazul transferului lui Florin Bratu la Galatasaray au platit Rapid si Gica Popescu, mai ales fostul jucator al "Campioanei unei mari iubiri". A platit pentru ca a fost fraier si alde Borcea isi rade in barba! Cu toate ca un alt craiovean, Adrian Mititelu, mai zilele trecute declara ca dinamovistul este un traficant de jucatori de cea mai joasa speta.

Sa mai spunem ca surse din DNA confirma ca in actele oficiale de la Dinamo nu se regatesc (si nu le va mai gasi nimeni niciodata) aproape 30 de milioane de dolari din transferul efectuat intre 2000 si 2005!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.