Scandalul clauzelor din contractele de transfer ale jucatorilor lui FC National, Ryan Griffiths si Cristian Sapunaru, la Rapid, potrivit carora "bancarii" vor incasa un bonus de 350.000 de euro in cazul in care giulestenii cistiga campionatul, cele doua formatii intilnindu-se in ultima etapa, s-a dorit a fi clarificat de conducerea Rapidului. Secretarul general al clubului, Constantin Zotta, a prezentat, simbata, contractele celor doi jucatori, in care nu se mai specifica vreo bonificatie pentru gruparea din Cotroceni.

"Vrem sa fie totul foarte clar, sa aratam ca Rapid nu face blaturi, asa cum au spus unii. Nu este vorba despre nici o suma suplimentara pe care sa o platim daca vom cistiga campionatul. Ambele transferuri sint inregistrate la LPF. Actele le facem publice acum, se poate vedea ca nu exista clauze de acest gen", a sustinut oficialul giulestean.

Potrivit documentelor, sumele oficiale de transfer sint de 1,2 milioane de euro, plus TVA, in cazul lui Griffiths, si de 850.000 de euro, plus TVA, pentru Sapunaru. Totusi, initial, presedintele Consiliului de Admi-nistratie al lui FC National, Constantin Iacov, a confir-mat, zilele trecute, existenta clauzei. "Domnul Iacov a incercat astfel sa vada de unde sint acele scurgeri de informatii, dar in actele inre-gistrate la LPF nu exista nici o clauza", a motivat Zotta. Cu toate acestea, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal sustine ca detine o copie a contractelor in care este specificata bonificatia.