Klemi Saban a fost prezentat oficial, ieri, in cadrul unei conferinte de presa. El are sarcina de a-l inlocui pe George Ogararu in flancul drept al apararii ros-albastre. Ziaristii din Israel l-au descris ca fiind un caracter deosebit si un tip simpatizat de toata lumea, chiar si de adversari. Fotbalistul israelian e departe de a avea ifose de vedeta, desi este jucator de nationala.

Ultima achizitie a campioanei a inceput fotbalul in localitatea natala, la forma- tia Maccabi Netanya, fiind transferat la scurta vreme de Hapoel Petach Tikva. De aici, Saban a ajuns la mult mai titrata Hapoel Tel Aviv, o perioada totusi nefericita pentru el datorita lipsei aparitiilor ca titular. A petrecut trei ani pe banca de rezerve a formatiei din Tel Aviv, dupa care, in 2005, a fost cumparat de Maccabi Haifa, echipa alaturi de care a reusit performanta de a cistiga campionatul in ultimul sezon.

Transferul la Steaua reprezinta pentru Saban un pas inainte. E constient de nivelul ridicat la care va trebui sa se adapteze, insa asta nu il sperie. Anul trecut a jucat cu Maccabi Haifa in preliminariile Champions League, dar israelienii au fost eliminati in primul tur de suedezii de la Malmo. Jurnalistii din Tara Sfinta au numai cuvinte de lauda pentru fotbalistul si omul Klemi Saban: "E un jucator foarte rapid, nu e genul de fundas care bubuie baloanele in fata si <> adversarii. Nu a avut niciodata probleme cu antrenorii, e amabil, iar la antrenamente da dovada de disciplina".

In Israel este foarte apreciat si in afara vietii sportive. Recent s-a casatorit, dar nici inainte de acest pas nu a fost un aventurier. Sotia lui va veni in RomAnia peste doua saptamini, pina atunci fundasul Stelei urmind sa se instaleze in noua casa pusa la dispozitie de club. Ca orice fotbalist care se transfera pentru prima data in strainatate, Saban regreta despa rtirea de locurile natale.

"Klemi e iubit de toata lumea in Israel, chiar si de adversari. Are un simt al umorului fantastic, ati vazut ca are parul lung si cirliontat, ei bine, la Maccabi Haifa el era responsabilul cu buna dispozitie in vestiar. Era clovnul echipei", a afirmat un jurnalist israelian.

Au primit echipament nou

Ieri, la clubul Steaua a fost prezentat si noul echipament pentru sezonul viitor. Acesta este produs de Nike si se aseamana cu cel al Barcelonei. Klemi Saban va purta tricoul cu numarul 23. "Ar fi trebuit sa fie 24, dar acesta e numarul lui Ghionea. Nu-i nimic, in curind, toti stelistii vor purta 24", a spus Meme Stoica, facind referire la un nou titlu.

Alin Litu, pastrat

Prestatiile bune ale lui Alin Litu in stagiul de pregatire din Austria l-au facut pe Olaroiu sa decida pastrarea lui in lotul echipei mari pentru noul sezon. "Litu are un potential de crestere mare si trebuie sa-l tinem sub observatie. Astept sa ajunga o concurenta serioasa pentru titulari", a spus Oli.

Atenti la provincie

Oficialii stelisti iau in calcul pretentiile lui CFR Cluj si Poli Timisoara

Lupta la titlu in noul campionat se anunta extrem de interesanta. Rivalitatea granzilor din Capitala va cunoaste o alternativa, venita din provincie. Daca Poli Timisoara si-a reinnoit dorinta de a cistiga campionatul, cei de la CFR Cluj intentioneaza sa se amestece in aceasta lupta. La conferinta de presa de ieri, managerul general al ros-albastrilor, Mihai Stoica, a mentionat faptul ca ia in calcul posibilitatea ca Steaua sa se lupte cu CFR Cluj pentru titlu.

"Mie mi se pare ca s-au intarit foarte mult cei de la Cluj. Legiunea portugheza va avea un cuvint greu de spus. Am auzit ca ar veni acolo si mijlocasul Cadu de la Boavista. Cred ca se vor implica serios in acest razboi", a precizat oficialul campioanei. Antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, a spus ca, din punctul sau de vedere, principala adversara a gruparii din Ghencea este ea insasi.

"Rivalul nostru va fi Steaua. Numai noi ne putem face probleme. Nu ma impresioneaza declaratiile domnului Iancu de la Timisoara. E normal sa spuna ca vrea sa invinga echipele din Bucuresti. Toti vor asta", a punctat Oli.

MIHAI STOICA (manager Steaua):" Rapid si FC National au facut primul blat pe hirtie prin acea clauza din transferurile lui Griffiths si Sapunaru."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.