La aproape 50 de ani, Martina Navratilova, una dintre cele mai mari campioane din istoria tenisului, a disputat ultimele sale meciuri pe iarba de la Wimbledon, fiind eliminata in sferturile de finala atat la dublu feminin, cat si la dublu mixt.
Americanca de origine ceha, nascuta pe 18 octombrie 1956, la Praga, anuntase inca de miercuri ca se va retrage la sfarsitul acestui sezon. In cei mai bine de 30 de ani de cariera, Navratilova a castigat nu mai putin de 341 de turnee, dintre care 167 la simplu, 18 dintre acestea fiind turnee de Grand Slam.

Timp de 331 de saptamani a ocupat primul loc in ierarhia WTA, obtinand 1.440 de victorii, fata de doar 213 infrangeri. Numai din premii, Navratilova a adunat aproape 22 milioane de dolari. Retrasa din circuit in 1994, ea a avut o revenire spectaculoasa sase ani mai tarziu, de atunci jucand cu precadere la dublu. Acum, retragerea ei este definitiva.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.