'Briliantul' se poate pregati in Italia. Federatia Engleza n-a cerut FIFA sa-i interzica romanului participarea la antrenamentele torinezilor

Federatia Engleza de Fotbal (FA) a precizat intr-un comunicat ca nu a solicitat la FIFA sa-l opreasca pe Adrian Mutu sa se antreneze cu Juventus Torino pe perioada suspendarii de sapte luni dictate dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv la un control antidoping. "La Comisia de Disciplina din data de 4 noiembrie 2004, Mutu a fost suspendat din fotbal si din toate activitatile legate de fotbal pentru sapte luni, jucatorul trebuind sa urmeze un program de educare si reabilitare. Suspendarea include si perioada in care au fost facute audieri, incepe pe 25 octombrie 2004 si se va incheia pe 18 mai 2005. Dupa anuntarea deciziei, a fost facuta o cerere la FIFA pentru a aplica suspendarea la nivel mondial. FIFA a hotarat ca sanctiunea este valabila doar la meciuri, in concordanta cu propriul Cod Disciplinar. FA nu a protestat niciodata fata de decizia FIFA si nici nu a solicitat forului mondial sa extinda conditiile sanctiunii", se arata intr-un comunicat al forului englez. "FA este de acord ca Mutu sa se antrenze", a titrat "Evening Standard", care scrie: "FA a insistat pe faptul ca nu a protestat niciodata la FIFA fata de decizia de a-i permite lui Mutu sa se pregateasca in Italia. FA l-a suspendat pe Mutu dupa ce acesta a fost depistat pozitiv cu cocaina si a cerut FIFA sa extinda suspendarea la nivel mondial. FIFA a decis insa ca aceasta sanctiune este valabila doar la meciuri, permitandu-i fostului atacant de la Chelsea sa se antreneze cu Juventus".

Doua saptamani la "Sporting Chance"

"The Sun" a notat ca Mutu a inceput perioada de reabilitare de doua saptamani la clinica fostului international englez Tony Adams, Sporting Chance. "Fostul atacant al lui Chelsea este tratat alaturi de fostul varf al lui Liverpool, Neil Ruddock, care se afla acolo pentru dezalcoolizare", a scris "The Sun". "Lui Mutu i s-a oferit sansa de a petrece una sau doua saptamani impreuna cu noi, iar el a ales doua, ceea ce este fantastic. Va urma programe de succes pe care le-am pus in practica aici, cum ar fi psihoterapie, yoga, activitati de grup si antrenament fotbalistic individualizat", a spus psihologul lui Mutu si seful clinicii Sporting Chance din Hertfordshire, Peter Kay. BBC a notat ca Mutu sustine ca a luat cocaina doar de patru sau cinci ori anul trecut, dupa ce s-a separat de sotia sa, Alexandra, si s-a instrainat de fiul sau. "Kay a dezvaluit ca acest cuplu a participat in luna noiembrie, in secret, la patru sedinte de consiliere, iar acum s-au impacat si spera sa locuiasca din nou impreuna cat de curand. Adrian isi reface viata. Are in fata o cariera stralucitoare la Juventus, iar acum este din nou alaturi de sotie si copil", a spus Kay", arata sursa citata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.