Bacioiu au furnizat o placuta surpriza la Campionatele Europene de la Izmir, cei doi, fara a fi cotati printre favoriti, reusind sa cucereasca medalii de bronz. Inaintea startului competitiei, Federatia Romana de Scrima isi stabilise drept obiectiv cucerirea a cel putin o medalie, cele mai mari sperante fiind legate de numele lui Mihai Covaliu, campionul olimpic de la Sydney si detinator al titlului mondial.

Dinamovistul a fost liber in primul tur, iar in cel de-al doilea l-a invins cu 15-10 pe italianul Gianpiero Pastore, pentru ca in faza urmatoare sa fie stopat de vechiul sau rival, rusul Stanislav Pozdniakov, scor 12-15. Pe partea cealalta a tabloului, turul secund a adus fata in fata doi romani, Florin Zalomir si Rares Dumitrescu, primul impunandu-se, la limita, cu 15-14. Zalomir a trecut apoi cu 15-10 de ungurul Balasz Lengyel si cu 15-13 de ucraineanul Dmitri Boiko, in fata caruia pierduse in grupe, rezultat care l-a propulsat in semifinale si i-a asigurat o medalie.

Elevul antrenorului Emilian Nuta a fost foarte aproape de o performanta si mai mare, el fiind invins in semifinale de rusul Alexei Iakimenko, cel care avea sa cucereasca, de altfel, titlul continental, cu 15-14, dupa ce a condus cu 13-11. In final, scrimerul nostru a trebuit sa se multumeasca cu bronzul.
A stat trei ani in Franta


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.