Fundasul Klemi Saban, a carui mutare a fost anuntata in premiera de Sport Total, a sosit ieri in Romania. Fostul aparator dreapta al celor de la Maccabi Haifa s-a aratat incintat de echipa la care s-a transferat, stiind ca Steaua a ajuns in sezonul trecut pina in semifinalele Cupei UEFA

Postul acoperit pina sezonul trecut de George Ogararu, acum la Ajax Amsterdam, va fi luat in stapinire de internat ionalul israelian Klemi Saban. Transferul sau de la Maccabi Haifa a costat clubul ros-albastru in jur de 250.000 de euro. Despre Saban, Cosmin Olaroiu vorbeste cu masura: "E mai solid in faza defensiva decit Ogararu, insa nu e la fel de tehnic". In conditiile in care Steaua ataca foarte rar cu fundas ii de banda, pare perfect pliat pe profilul de joc al antrenorului echipei campioane. Mai ales ca Daniel Balan, singurul fundas dreapta ramas in lotul Stelei, l-a dezamagit profund pe Olaroiu in meciurile de pregatire din cantonamentul de la Kaprun.

Jucatorul ros-albastrilor are 12 meciuri la nationala tarii sale, fiind considerat, la 26 de ani, unul dintre fotbalistii pe care echipa Israelului o sa se bazeze din plin in preliminariile pentru viitorul Campionat European. O data cu venirea lui Saban, transferul francezului Marc Pfertzel pare cazut. Steaua isi concentreaza acum toate resursele pentru aducerea unui fundas stinga, de data aceasta, Mihaita Nesu fiind foarte aproape de o trecere la Dnepr Dnepropetrovsk, acolo unde este dorit insistent de Oleg Protasov.

De asemenea, si un fundas central, cel mai probabil ecuadorianul Espinoza, este dorit in Ghencea, asta in conditiile in care Eugen Baciu, suspect de hepatita, va trebui sa renunte, cel putin o perioada, la fotbal.

De altfel, insusi antrenorul echipei campioane, Cosmin Olaroiu, a recunoscut ca Steaua mai pregateste transferuri, urmind atit sa achizi- tioneze jucatori, cit si sa vinda citiva. Printre numele cel mai des vehiculate sint si cel al lui Omer Golan, atacantul israelian al celor de la Maccabi Petach Tikva, cit si cel al lui Novakovic, virful celor de la Litex Loveci.

Septembrie greu

Calificarea in Champions League aglomereaza programul Stelei Pentru Steaua, lunile ce vor urma nu se anunta deloc usoare. Echipa campioana are ca obiectiv principal un parcurs cit mai lung in Liga Campionilor, dar cu siguranta ca elevii lui Cosmin Olaroiu nu-si vor permite sa neglijeze nici competitiile interne.

In cazul in care vor reusi calificarea in grupele Champions League, ros-albastrii vor juca, de pe 25 iulie pina pe 22 noiembrie, nu mai putin de 30 de partide, zece in Liga Campionilor, trei in Cupa RomCalificarea in grupele Ligii Campionilor ar face ca Steaua sa dispute in 15 zile patru meciuri cruciale pentru acest sezon. Mai intii, pe 12-13 septembrie, ros-albastrii vor juca primul meci din Liga Campionilor, pentru ca pe data de 16 a aceleias i luni sa intilneasca acasa pe Rapid. Patru zile mai tirziu, pe 20 septembrie, stelistii se vor deplasa in Stefan cel Mare pentru derby-ul cu Dinamo, iar maratonul de foc ar urma sa se incheie in data de 26 sau 27 septembrie cu al doilea meci din Champions League.

Dupa aceasta perioada, Steaua are parte de un program mai lejer in Liga 1, ceea ce i-ar putea permite sa se concentreze mult mai bine pentru restul de patru partide din grupele Ligii Campionilor. Singura supapa pe care o au elevii lui Olaroiu este Cupa Romaniei, competitie pe care nici patronul Gigi Becali, nici Mihai Stoica nu o agreeaza. (Cristian Delcea)


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.