Ronaldo s-a nascut in Brazilia, pe 22 septembrie 1976, intr-o miercuri. A urmat apoi, peste patru zile, Michael Ballack, care a venit pe lume in fosta Germanie de Est. In ziua urmatoare, pe 27 septembrie, se nastea, in Italia, Francesco Totti. Dincolo de Cortina de Fier, in Ucraina sovietica, Andrei Sevcenko s-a nascut pe 29 septembrie. Ronaldo s-a nascut la Bento Ribeiro, o suburbie
Francesco Totti este singurul dintre cei patru care joaca pentru titlul mondial saraca a metropolei Rio de Janeiro, Ballack la Görlitz, Totti la Roma iar Sevcenko la Dvirkivscina.

Totti a ramas singur

Totti este singurul dintre cei patru fotbalisti nascuti in aceasta saptamana speciala - cand posturile de radio erau invadate de celebra melodie "Dancing Queen" a suedezilor de la ABBA - care mai are sansa de a cucerit titlul mondial. Brazilia lui Ronaldo a fost eliminata in sferturi, de Franta, Ucraina lui Sevcenko a parasit turneul in aceeasi faza, dupa jocul cu Italia, in timp ce Germania lui Ballack a fost eliminata in semifinale, tot de Italia. Chiar daca acest cvartet va implini 30 de ani si se afla la apogeul carierelor, CM marcheaza inceputul declinului inevitabil al celor patru fotbalisti care au dominat generatia lor.

Evenimentele saptamanii

Iata si cateva dintre evenimentele care au marcat lumea in acea saptamana "magica" pentru fotbalul mondial.

- Guvernul din Rhodesia a acceptat ca tara sa fie condusa de majoritatea de culoare si compania aeriana americana Pan Am a lansat biletele "in jurul lumii", care costau 1.917 dolari si permiteau o calatorie pe ruta New York - Londra - Frankfurt - Hong Kong - Tokio - San Francisco.

- Filmul "Toti oamenii presedintelui", cu Robert Redford si Dustin Hoffman, a devenit un succes mondial iar serialul TV "Ingerii lui Charlie" a debutat chiar in ziua in care s-a nascut Ronaldo.

- Marea Britanie a suferit una dintre cele mai groaznice secete din ultimul secol, multe sate si orase ramanand fara apa.